Kepti smidrai su šonine ir sūriu

2022-06-30 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti smidrai su šonine ir sūriu
Šonine apvynioti kepti smidrai su sūriu (arba tiksliau sūrio padažu) greitai ir lengvai pagaminami, o skonis tarsi rojuje. Man asmeniškai tai vienas pačių geriausių užkandžių, kuriuos tik įmanoma pasigaminti iš tiek nedaug ingredientų. Tiesiogine ta žodžio prasme, esu pamilusi šį receptą, o dabar juo dalinuosi su Jumis visais. Būtinai pamėginkite! 

Smidrai - labai naudingas nekaloringas produktas, buvo vertinamas dar Senovės Egipto laikais.

Minimalus laikas, minimalūs ingredientai ir maksimalus skonis.

Padažui aš naudojau 30% riebumo grietinėlę, turiu dviejų rūšių sūrį: puskietį Tilsiter ir minkštą mocarelą kepimui. Šie sūriai gerai tirpsta, tačiau galite naudoti bet kokį mėgstamą sūrį. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • smidrai: 30
    • rūkyta šoninė: 150 gramų (pjaustyta)
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukštelio
    • grietinėlė: 200 mililitrų (ne mažiau 20%)
    • sūris: 200 gramų (Tilsiter, Mozzarella)
    • muskato riešutas: ant peilio galo
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
    • druska (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sūrį sutriname smulkia tarka.
  2. 2. Į tinkamą puodą supilkite nedidelį kiekį vandens, užvirinkite. Aš vandens nesūdžiau.
  3. Reklama
  4. 3. Reikės ir dubenėlio ledinio vandens - greitai atvėsinti šparagus, kad neprarastų gražios žalios spalvos
  5. 4. Smidrams nupjauname kietus galus, jų neprireiks.
  6. smidrai nupjautais galais
  7. 5. Paruoštus smidrus sudėkite į verdantį vandenį ir blanširuokite ant silpnos kaitros 5 minutes. Tada nedelsdami perkelkite šparagus į ledinį vandenį ir leiskite atvėsti.
  8. smidrai vandenyje
  9. 6. Atvėsusius smidrus ištraukiame iš vandens, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir apvyniojame šoninės juostelėmis. Galite suvynioti kiekvieną smidrą atskirai arba padaryti ryšulius, kartu į šoninę suvynioję 3-5 smidrų stiebus.
  10. smidrai su rūkyta šonine
  11. 7. Grilio keptuvę ištepkite alyvuogių aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės kaitros.
  12. 8. Dedame smidrus su šonine ant įkaitintos keptuvės ir greitai apkepame iš visų pusių, kol šoninė taps auksinės spalvos.
  13. kepami smidrai su šonine
  14. 9. Kol smidrai su šonine kepa, paruoškite sūrio padažą. Puode arba keptuvėje užvirinkite grietinėlę, įdėję muskato riešuto, juodųjų pipirų ir čiobrelio, taip pat druskos, jei sūris nėra labai sūrus. Sūrį, sutarkuotą smulkiai tarka, suberkite į verdančią grietinėlę ir maišydami virkite ant silpnos kaitros, kol sūris visiškai išsilydys, tai užtrunka apie 2-3 minutes.
  15. sūrio padažas prie smidrų
  16. 10. Patiekite smidrus dar karštus su paruoštu padažu. Gavosi labai švelnūs, traškioje šoninėje. Skanaukite!
  17. smidrai su traškia šonine
  18. 11. Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
Rožinis burokėlių humusas
(1)
Kepti jautienos kaulų čiulpai
(7)
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(2)