Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje

2022-04-23 Autorius Lithuanian in the USA

Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje
Įjungus savo fantaziją iš itin paprastų ingredientų įmanoma sukurti genialius, bet nerealiai skanius patiekalus. Štai kad ir mano cukinijos užkandis (arba gali būti patiektas ir kaip garnyras, žiūrint, kaip ir prie ko patieksite). Pagrindiniai ingredientai šiame patiekale yra cukinija, česnakas bei petražolė. Neskaičiuoju alyvuogių aliejaus, druskos ar pipirų, čia jau patys elementariausi ingredientai, kurių turime. Bet kartais visai paprasti receptai man būna patys geriausi.

Pastaruoju laikotarpiu gaminu daug greitų ir nesudėtingų patiekalų, užkandžių, kad mažiau laiko praleisčiau virtuvėje. Tiesiog toks gyvenimo etapas, kai niekur nespėju. Kartas nuo karto kažką sudėtingesnio sugalvoju. Taip nutinka, kai labai užsvajoju apie kokį fantastišką, nors sudėtingiau ir ilgiau paruošti užtrunkantį patiekalą diena iš dienos. Bet greitiems receptams stengiuosi teikti pirmenybę. O šis receptas būtent toks ir yra, itin paprastai bei pagaminamas.  

Na, žinoma Jūs sakysite, kad laukti, kol ta cukinija stovės pusvalandį - nieko čia labai greito?! Taip, sutinku, bet belaukiant aš ir virtuvę apsitvarkau, indus susiplaunu arba dar ką naudingo nuveikiu. Čia kaip sakant, kas kaip savo turimą laiką išnaudoja. 

Šiek tiek apie patiekalą. Cukinijos nereikėtų perkepti, kad cukinijos krašteliai išliktų traškūs. Noriu patikinti, kad su petražolių ir česnako pagardu, lengvai traškus cukinijos gabaliukas yra itin skanus derinys. Tiesa, jei mėgstate įmantresnius skonius - papildomai naudokite įvairesnius prieskonius. Su tokiais paprastais patiekalais, galite labai lengvai eksperimentuoti.

Taigi, nieko nelaukite, keliaukite į savo daržą arba parduotuvę ieškoti jaunų, mažų, dailių cukinijų ir bėkite gaminti!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žalios cukinijos: 2-3 mažos
    • česnakas: 6 didelių skiltelių
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 saujos
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją supjaustykite storesniais griežinėliais, abi griežinėlių puses apibarstykite druska ir vienu sluoksniu sudėkite į platų sietelį.
  2. 2. Palikite cukiniją pusvalandžiui.
  3. Reklama
  4. 3. Nulupame česnako skilteles ir sukapokite. Sudėkite į vieną indelį su petražolėmis.
  5. 4. Po pusvalandžio cukiniją sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Vieną griežinėlių pusę apibarstykite druska bei pipirais.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ant stipresnės vidutinės kaitros.
  7. 6. Sudėkite cukinijos gabaliukus vienu sluoksniu ir kepkite nevartant maždaug 3-4 minutes, kol apskrus.
  8. 7. Tuomet apverskite ir kepkit dar maždaug 3-4 minutes.
  9. 8. Paskui cukiniją sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Tuomet sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite.
  10. 9. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite česnaką ir petražolę. Kepinkite maždaug 60 sekundžių.
  11. 10. Paruoštą česnakų pagardą uždėkite ant cukinijos gabaliukų ir patiekite. Skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau cukinijų receptų rasite: Receptai iš cukinijų.
Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje
Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje
Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje
Griežinėliais kepta cukinija su česnaku ir petražole keptuvėje
Keto konjac makaronai su tofu
(1)