Veganiškas tofu karis (vegan curry) su daržovėmis ir kokosų pienu

2022-01-30 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiškas tofu karis (vegan curry) su daržovėmis ir kokosų pienu
Tofu įprastai aš naudoju stir-fry patiekaluose, bet šįkart gamindama jo įdėjau ir į indiško stiliaus karį. Vis dažniau pastebiu, kad prekybos centruose tofu jau įmanoma atrasti net ne vieno gamintojo! Ši sojų varškė yra nuostabus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Šis karis gaunasi ganėtinai švelnaus skonio, nes jame naudoju nedaug prieskonių.

Daržoves galite naudoti ir kitokias, taip pat improvizuoti su jų kiekiais. Pjaustykite jas taip, kad viskas išsitroškintų vienu metu.

Konservuotus pomidorus aš sumaišiau su šviežiais ir po to viską sutryniau blenderiu.

Patiekimui pasirinkau ruduosius ryžius ir naan duoną be mielių, bet Jūs galite patiekti su kuom tik norisi. 

Ingredientai

    • kietasis tofu: 250 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
    • brokoliai: 1,5 stiklinės (atskiriame vidutinio dydžio žiedynėliais)
    • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome plonomis juostelėmis)
    • bulvės: 2 nedidelės (supjaustome kubeliais)
    • svogūnai: 1 nedidelio (supjaustome smulkiai)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • imbieras: 1 valgomojo šaukšto (susmulkiname)
    • garam masala prieskonių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos miteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nusausiname tofu, įvyniojame į medžiaginį arba popierinį rankšluostį, ant viršaus uždedame pjaustymo lentą arba kokį kitą sunkesnį daiktą. Šitaip palaikome maždaug 15-20 minučių, kol susigers vanduo.
  2. 2. Po to tofu supjaustome kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Inde sumaišome kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus.
  5. 4. Tofu gabaliukus apvoliojame pasiruoštame mišinyje.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.
  7. 6. Suberiame tofu ir pakepiname po maždaug 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
  8. 7. Išimame iš keptuvės.
  9. 8. Keptuvėje dar kartą įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros. Suberiame svogūną. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes.
  10. 9. Suberiame česnaką, imbierą ir prieskonius. Išmaišome ir pakepiname maždaug 30 sekundžių.
  11. 10. Po to supilame pomidorų tyrę, kokosų pieną ir daržoves. Užverdame, o tuomet sumažiname kaitrą ir troškiname, kol visos daržovės taps suminkštėjusios.
  12. 11. Paskui suberiame tofu gabaliukus, įberiame druskos ir pipirų, jei norisi - daugiau prieskonių. Patiekiame ir skanaujame!
  13. veganiškas tofu karis su daržovėmis ir kokosų pienu
  14. 12. Rekomendacija: Daugiau kario receptų rasite: Karių receptai.
Veganiškas tofu karis (vegan curry) su daržovėmis ir kokosų pienu
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)