Burokėlių mišrainė - rusiškas "Vinegretas" su morkomis, bulvėmis ir žirneliais

2023-12-15 Autorius Segebutės užrašai

Burokėlių mišrainė - rusiškas "Vinegretas" su morkomis, bulvėmis ir žirneliais
Tai itin paplitusi Rusijoje veganiška burokėlių mišrainė, tad puikiai tinka ir Kūčioms. Man šis patiekalas visada patiko nuo pat vaikystės, "Rusišką vinegretą" nuolatos šventėms arba žiemos savaitgaliui gamindavo mano amžinatilsi Sibiro močiutė. Šiomis dienomis aš ganėtinai retai ruošiu šią mišrainę, nes ją valgome tik aš ir mano vyras (taip pat ir užsukę svečiai arba giminaičiai per šventes), tačiau vaikai niekaip neprisivilioja prie jos.

Ši mišrainė skanesnė, jei naudojami burokėliai saldūs, mišrainėje turėtų dominuoti burokėlių ir morkų saldumas, svarbiausia patiekalo nepersūdyti. Rauginti agurkai arba kopūstai suteikia patiekalui sūriai-rūgščių akcentų. Dažnai šiam receptui papildomai yra naudojami virti arba konservuoti žirneliai arba pupelės - toks patiekalas būna sotesnis, bet man asmeniškai skaniau be jų. Viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus ir alkanumo - jei mišrainės pagaminome nedaug, tai pridėtas indelis pupelių arba žirnelių padidins mišrainės kiekį, pasotins daugiau valgytojų.

Ši mišrainė tik pagaminta - itin gražiai marga, o palikus šaldytuve skoniams persisunkti per visą naktį - visos daržovės nusidažo burokėlių spalva.

Pagaminimui reikės turėti salotų dubenį, o išeiga maždaug 10 porcijų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • orkaitėje kepti arba virti burokėliai: 2-3 (~400 gramų)
    • morkos: 4-6
    • bulvės: 4
    • svogūnai: 1 nedidelio (~150 gramų)
    • rauginti arba marinuoti agurkai: 300 gramų (arba rauginti kopūstai)
    • virti žalieji žirneliai: 400 gramų (arba pupelės, arba konservuoti žirneliai, galima visai nedėti)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuplaukite bei virkite su lupenomis 20 minučių.* Morkas nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 13 min.*
  2. 2. Išvirusias daržoves atvėsinkite sausai, tai yra išpilkite visą vandenį ir palikite atvėsti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supjaustykite burokėlius, bulves, morkas bei agurkus maždaug 5 milimetrų kubeliais. Jeigu naudosite raugintus kopūstus - juos susmulkinkite peiliu ant lentutės.
  5. 4. Tada visus mišrainės ingredientus, prieskonius bei aliejų dubenyje išmaišykite ir palikite šaltai 2-12 valandoms skoniams persisunkti.
  6. 5. Ši mišrainė pati gardžiausia kambario temperatūros. Labai skanu valgyti su pilkos neutralaus skonio kviečių-rugių duonos riekele. Mėgaujamės!
  7. 6. Pastebėjimas*: Virimo laikas yra skaičiuojamas nuo skysčio užvirimo (burbuliavimo) pradžios.
Burokėlių mišrainė - rusiškas "Vinegretas" su morkomis, bulvėmis ir žirneliais

Vidutė

Rytoj gaminsiu, mano šeima mėgsta įvairiausias mišraines. 😉😉😉👍
Atsakyti