Veganiškas burgeris - mėsainis su saldžiarūgščiu čili majonezu, be gliuteno

2023-07-26 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiškas burgeris - mėsainis su saldžiarūgščiu čili majonezu, be gliuteno
Nors pati nesu nei vegetarė, nei veganė ir stengiuosi valgyti kuo įvairiapusiškesnį maistą, bet mano draugų tarpe yra žmonių, kurie to nedaro. Tai jų pasirinkimas ir aš jį pilnai gerbiu, tik didžiausia "problema", būna tada, kai jie užsuka į svečius ir aš noriu juos kuom nors pavaišinti. O aš gi mėgstu gaminti, tad tiesiog tai privalau tai padaryti. Ir neseniai užsukus vienai draugei su šeima, nusprendžiau, kad išmėginsiu veganiškus burgerius, kuriuos buvau nusižiūrėjusi žurnale, bet savo šeimai nedrįsau pagaminti (jei nėra mėsos, tai jiems nėra vakarienės). Ir galiu pasakyti, kad rezultatas patiko ne tik svečiams, bet ir man pačiai. Buvo tikrai labai skanu. O kadangi rezultatas pavykęs, tai receptu pasidalinu su Jumis, gal tokie mėsainiai patiks ir Jums arba padės kada išsisukti iš kokios situacijos. Imamės gamybos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišome kartu.
  2. 2. Pasiruoštu padažu ištepame pakaitintas bandeles
  3. Reklama
  4. 3. Burgeriai: Plonai supjaustome pomidorus ir svogūnus.
  5. 4. Brioche bandeles pakepiname ant karštos kaitros keptuvėje, kad apskrustų, po to paliekame atvėsti.
  6. 5. Karštoje keptuvėje apkepiname paplotėlį, kad apskrustų jo išorė, pasūdome.
  7. 6. Ant bandelių užtepame padažo ir sudedame paruoštus produktus.
  8. 7. Į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) įdedame "mėsainius" ir kepame maždaug 12 minučių, kol gražiai pasilydys sūris.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)
Tofu su kalafiorų "ryžiais"
(2)