Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu

2024-04-04 Autorius WorldRecipes.lt

Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu
Šioms salotoms skirtas padažas nuostabiai tinka pagardinti ir kitokias salotas, mišraines arba tiesiog gali būti kaip padažas prie įvairių užkandžių. Padažo skonį galima reguliuoti pagal ingredientų kiekį, pritaikant savo ar valgančiųjų skoniui, bet padažas pagamintas pagal recepte nurodytus kiekius turėtų tikrai patikti daugeliui.

Beje, kai gaminsite padažą būtinai ragaukite ar pagal Jūsų skonį netrūksta kurių nors sudedamųjų dalių.

Taip pat į šias salotas dar galima įdėti tarkuoto obuolio, bet jis nėra privalomas. 

Ingredientai

    • kopūstai: 0,5 nedidelės galvos
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    Padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • baltas actas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą supjaustykite plonais siaurais šiaudeliais.
  2. 2. Tuomet morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite su kopūstu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada padažo ingredientus gerai išmaišykite tarpusavyje viename dubenėlyje bei sumaišykite su kopūstų salotomis.
  5. 4. Patiekite ir skanaukite!

Gintaras

Tinka sutarkuotas obuolys..
Atsakyti
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Salotos su avietėmis ir feta
(1)
Salotos su paštetu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėle
(1)