Salotos su vytintu kumpiu ir keptu moliūgu

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su vytintu kumpiu ir keptu moliūgu
Tikrai itin itin skanios salotos su vytintu kumpiu ir keptu moliūgu, praėjusių metų rudenį jos buvo mano tikros favoritės! Šiek tiek erzina tik tai, kad salotos šiaip jau greit pagaminamas patiekalas, bet čia reikia moliūgą kepti orkaitėje, kas kiek užtrunka. Na, bet tikrai skonis vertas viso sugaišto laiko. Pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • moliūgo: gabaliuko (~300 gramų)
    • rukolos salotų: 4 saujų
    • parmos kumpio: 200 gramų (arba kito vytinto kumpio)
    • parmezano sūrio: 100 gramų
    • moliūgų sėklų
    • česnako: 5 skiltelių
    • alyvuogių aliejaus: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • balzaminio acto: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • maltos kalendros: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kalendra, druska, pipirais, šaukštu balzaminio acto ir dviem šaukštais aliejaus.
  2. 2. Pasiruoštame marinate apvoliokite moliūgo gabaliukus.
  3. Reklama
  4. 3. Moliūgo gabaliukus kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol gražiai apskrunda.
  5. 4. Likusį aliejų ir balzaminį actą sumaišykite užpilui ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
  6. 5. Moliūgo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  7. 6. Po to į lėkštes dėkite rukolos lapelius, užpilkite puse padažo, ant jų išdėliokite apkeptus moliūgų gabaliukus, plonai pjaustytą kumpį, tarkuotą parmezaną, apibarstykite moliūgų sėklomis ir apliekite likusiu padažu.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
(1)
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)
Makaronų salotos su avinžirniais
(1)