Plaučių paštetas

2023-02-16 Autorius WorldRecipes.lt

Plaučių paštetas
Šis plaučių paštetas gaunasi itin lengvas, šilkinis, ištirpstantis burnoje, neturi tos šiek tiek veilokinės struktūros kaip kepenėlės. Jeigu duotumėte paragauti nežinančiam žmogui tikrai neatskirs iš ko jis pagamintas, nes skonis itin primena švelnias kepenėles. Tad labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu ieškote ką būtų galima paruošti iš subproduktų. 

Beje, mano patarimas Jums - toks plaučių paštetas gali būti nuostabi valgoma dovana draugams ar giminaičiams.

Ingredientai

    • virti plaučiai: 300 gramų (apie plaučių virimą skaitome čia; tiks kiaulienos, ėrienos arba veršienos plaučiai)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
    • brendis: šlakelio
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • džiovintas šalavijas: žiupsnelio (arba kelių šviežių lapelių)
    • sūdytų ančiuvių filė: 3 (nėra būtina, bet ančiuviai duoda umami skonio)
    • sviestas: 100 gramų (paštetui)
    • lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną susmulkiname ir kepiname ant nedidelės kaitros su šaukštu sviesto kol suminkštėja. Jeigu turite laiko - pakaramelizuokite, bus dar skaniau.
  2. 2. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnaką. Kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilame į keptus svogūnus brendį ir sudedame šalavijus. Padidiname kaitrą ir kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.
  5. 4. Tuomet į smulkintuva sudedame pasmulkintus virtus plaučius, pakepintus svogūnus, ančiuvius ir ištirpintą sviestą. Smulkiname tol, kol masė tampa vienalytė.
  6. 5. Paragaujame ir pagardiname druska bei pipirais. Dar šiek pasmulkiname, kad persimaišytų druska ir pipirai.
  7. 6. Patarimas: Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį.
  8. 7. Sudedame paruoštą paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestą ir atvėsiname.
  9. 8. Laikome šaldytuve. Skanaus!
  10. 9. Patarimas: Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima puošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.

Zita Malinauskiene

Ačiū, atrodo esu nebloga šeimininkė, bet tokio recepto nežinojau, reiks išbandyti! Ačiū!
Atsakyti
Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu
(1)