Uzbekiškas plovas su vištiena, jazminų ryžiais ir morkomis

2023-09-16 Autorius WorldRecipes.lt

Uzbekiškas plovas su vištiena, jazminų ryžiais ir morkomis
Tai labai skanus jazmynų ryžių ir vištienos plovas, kurio receptas yra atkeliavęs iš Uzbekijos. Tikiuosi, kad patiks ir Jums. Neseniai pasakojau kaip pasigaminti tikrą uzbekišką plovą su jautiena arba aviena, o šį kartą noriu parodyti Jums daug paprastesnį variantą, kai nėra tiek daug laiko sukiotis virtuvėje ir norisi skaniai pavakarieniauti iš visiškai paprastų ingredientų. Tikrai drąsiai rekomenduoju šį receptą, nes jis pavyks kiekvienam. Nieko ilgai nelaukiam ir imamės gamybos jau dabar! ;)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • jazminų ryžiai: 500 gramų
    • morkos: 500 gramų
    • svogūnų galvutės: 300 gramų
    • česnako galvučių: 2
    • prieskoniai plovui: 1 arbatinis šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiasia nuplauname bei gabalėliais supjaustome vištieną. Į gilią keptuvę arba puodą įpilame saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitiname. Aliejuje apkepiname supjaustytus svogūnus.
  2. 2. Tada vištieną apiberiame druska, pipirais bei sudėjus į keptuvę kepame ant karštos ugnies. Tada sumažiname ugnį iki minimumo bei troškiname apie 30 minučių.
  3. 3. Vidutine tarka sutarkuojame morkas bei sudedame ant vištienos vienodu sluoksniu, troškiname kažkur 20 minučių.
  4. 4. Tuomet ryžius perliejame vandeniu. Įberiame į ryžius plovo prieskonių, įdedame nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauname bei nulupame nešvarųjį sluoksnį).
  5. 5. Ant vištienos lygiu sluoksniu supilame ryžius. Užverdame vandenį bei juo užpilame ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius 5-7 cm.
  6. 6. Tada uždengiame keptuvę dangčiu bei troškiname kažkur 30 minučių. Nuėmus dangtį kruopščiai permaišome ryžius.
  7. 7. Troškiname dar kažkur 30 minučių. Išjungiame ugnį, viską permaišome.
  8. 8. Galiausiai leidžiame pastovėti dar 15-20 minučių. Skonis nuostabus!

Loreta

Tai tikriausiai skanus patiekalas, bet nevadinkit uzbekisku plovu, nes tai ne plovas
Atsakyti

Ąžuolas

tikrai geras patiekalas kaip man kai aš labai mėgstu plova
Atsakyti

Vika

Ir kam tiek troškinti? Ten iš tos vištienos filė turėjo likti košė
Atsakyti

Kestas

Plovui niekas morku netarkuoja,teko gyventi 2 metus Uzbekijoje,bet tokio plovo nemaciau
Atsakyti

undefined

gaminu tadzikiska plova ismokau is uosves kuri ten gyveno 15m....morkos tarkuojamos

Kestas

cia ryziu kose,gyvenau uzbekijoje,bet tokio plovo nera,nei vienas uzbekas tokios koses nevadintu plovu
Atsakyti

Rimantas

Taip, Uzbekistane tokį (ko gero sukibusį) vadina "Šavlia", ispanai turį kažką panašaus - ir vadina "paelja" ..., bet produktai, prieskoniai duoda skonį ir daugelis lietuvių tą patiekalą vadina plovu (kažkas panašaus į azerbaidžano variantą).

🐦

Kodėl reikia troškinti kažkur, o ne puode namuose? 😄
Atsakyti

Aguona

Praleidau paskutinį 30 miniučių troškinimo, nes netyčia sumaišiau visa patiekalą ir bijojau kad prisvils ryžiai, bet skonis wow, ačiū.
Atsakyti
Baklažanų suktinukai su vištiena
(1)