Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku

2021-02-06 Autorius Bake in Heels

Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku
Šią vištieną galite kepti tiek keptuvėje, tiek grilyje, rezultatas bus puikus! Be to, didžiulis privalumas, kad užtruksite vos apie 20 minučių. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė (perpjauname išilgai - iš vienos krūtinėlės gauname 2 kepsnius)
    • mocarelos sūris
    • pomidorai
    • šviežias bazilikas
    • pesto padažas (nėra būtina)
    • balzamiko acto kremas
    • druska
    • pipirai
    Marinatui: 
    • česnakas: 1 skiltelės
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome susmulkintą česnaką su aliejumi bei balzamiku.
  2. 2. Jeigu niekur neskubate, tai vištienos kepsnius galite palikti pasimarinavimui iki keletos valandų. Bet jei norisi, galima gaminti ir iškart.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname grilių arba keptuvę su grotelėmis ir dedame vištienos kepsnius.
  5. 4. Pomidorą bei mocarelos sūrį supjaustome riekelėmis (storį reguliuojame pagal savo norus).
  6. 5. Vištieną apverčiame, pakepame maždaug minutę, tada ant viršaus užtepame po šaukštelį pesto (jeigu naudosite), uždedame mocarelos kelias riekeles, pomidorų ir dar pakepame kelias minutes, kol mocarela pradeda lydytis. Kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storio, jeigu šie storesni - tai pakepame vištieną ilgiau ir tik likus minutei iki kepimo pabaigos tepame pesto ir dedame mocarelą su pomidorais.
  7. 6. Po to dedame į lėkštes, pabarstome susmulkintu baziliku, stambia druska ir šviežiai maltais pipirais, viską pašlakstome balzamiko kremu.
  8. 7. Patiekiame su paprastomis salotomis arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Troškinta indiška vištiena Tikka Masala su grietinėle
(6)
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)