Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

2020-06-04 Autorius Aušra - Šeimos virtuvė

Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
Būna kartais, kad šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, bet save vis tiek galima palepinti labai skaniu maistu. Šiam vištienos receptui reiks turėti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita - beveik visada yra namuose. Tiesa, kad iš visai nesudėtingų ingredientų gautųsi skanus patiekalas, reikės pradžioje pastovėti kiek ilgiau prie padažo. Tikrai neslėpsiu, kad jo paruošimas atima laiko, bet man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Rekomenduoju ir Jums jį pasigaminti, nes jis labai tinka prie vištienos.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kvietiniai miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (labai smulkiai supjaustyto)
    • česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
    • konservuoti pomidorai be odelių: 400 gramų (susmulkintų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėles nuplauname ir nusausiname.
  2. 2. Dedame ant didelio lapo kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės, apgaubiame ir pamušame mėsos muštuku arba kočėlu, kad gautųsi vienodo storio gabaliukai.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pasūdome, papipiriname ir apibarstome miltais. Paliekame.
  5. 4. Ant nedidelės kaitros įkaitiname šaukštą aliejaus.
  6. 5. Suberiame svogūną ir kepame maždaug 5 minutes, kol suminkštės.
  7. 6. Tuomet sudedame česnaką ir maždaug 10 sekundžių kepame pamaišydami.
  8. 7. Įmaišome pomidorus, kartu su jų sultimis ir užviriname.
  9. 8. Lėtai troškiname maždaug 20 minučių, kol padažas pasidarys ganėtinai tirštas. Kartas nuo karto pamaišome ir patraiškome pomidorus.
  10. 9. Gerai pasūdome ir pagardiname juodaisiais pipirais.
  11. 10. Nustatome vidutinę kaitrą ir kitoje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų.
  12. 11. Sudedame mėsą ir kiekvieną pusę kepame po maždaug 5-8 minutes, kol iškeps ir pagels. Kadangi mėsa kepant labai taškosi, uždenkite ją dangčiu nuo paprasto puodo ir dar paspauskite juo mėsą, kad krūtinėlių paviršius vienodai apskrustų.
  13. 12. Iškepusią vištieną išimame iš keptuvės ir iškart patiekiame su pomidorų padažu. Skanaujame!
  14. patiekta vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos krūtinėlės rasite: Vištienos krūtinėlė.
  16. vištiena su pomidorų padažu
Vištienos maltinukai su salieru ir morkomis
(22)
Vištienos blauzdelės su česnaku, citrina ir žolelėmis
(2)
Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
(1)