Kyšas (trapios tešlos pyragas) su vištiena, porais, grietinėle ir sūriu

2024-01-03 Autorius WorldRecipes.lt

Kyšas (trapios tešlos pyragas) su vištiena, porais, grietinėle ir sūriu
Nuostabus kyšas arba lietuviškiau būtų - trapios tešlos pyragas, vienas iš mano paskutiniųjų favoritų. Tai nėra visiškai tradicinė Quiche loraine versija, bet Youtube pamačiau, kad prancūzai dažnai ir patys su vištiena daro. O dar visokių daržovių pridėjus fantastinis patiekalas gaunasi pietums, arba vakarienei.

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų forma.

Ingredientai

    • sviesto: 100 gramų
    • miltų: 180 gramų
    • vištienos krūtinėlių: 1
    • porų: 1
    • šaldytų žaliųjų žirnelių: 200 gramų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • kiaušinių: 3 (+ 1 tešlai)
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 gramų
    • fermentinio sūrio: 250 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • vištienos prieskonių
    • raudonėlio
    • čiobrelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai sutarkuokite šaltą sviestą bei sumaišykite su miltais ir žiupsneliu druskos.
  2. 2. Įmuškite vieną kiaušinį, pilkite 1-2 šaukštus šalto vandens bei išminkykite rutulį. suvyniotą į plėvelę atšaldykite šaldytuve bent jau 60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą iškočiokite, išklokite figūrinę kepimo formą bei subadykite šakute.
  5. 4. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  6. 5. Tuomet vištieną supjaustykite kubeliais bei įtrinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais.
  7. 6. Apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kartu įspauskite česnako skilteles.
  8. 7. Iškepusią vištieną perdėkite į lėkštę.
  9. 8. Paskui apkepinkite supjaustytus svogūnus ir porus, bebaigiant kepti suberkite žirnelius. Kiaušinius išplakite su grietinėle, dėkite druskos ir pipirų. Įmaišykite sutarkuotą sūrį.
  10. 9. Tada išimkite apkeptą pyrago pagrindą, sudėkite vištieną, ant viršaus - svogūnų bei porų troškinį.
  11. 10. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu, pagardinkite raudonėliais bei dėkite toliau kepti į orkaitę, 190 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių (kol sūris gražiai parus, bet viduriukas dar gali būti toks "kliuksintis").
  12. 11. Prieš pjaustydami atvėsinkite iki kambario temperatūros. Mėgaukitės.:)
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)