Šios vištienos su medumi skonis tiesiog pasakiškas. Kai valgai ir vis dar neužtenka - tikrai pavojinga, nes labai lengvai gali persivalgyti. Vos daugiau nei 30 minučių ir patiekalas paruoštas.
1. Pradžioje vištienos filė supjaustome nedideliais vienodais gabaliukais.
2. Pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose, sudedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Reklama
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
4. Medaus padažas: Į prikaistuvį pilame aliejų, suberiame sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą bei pakepiname keletą sekundžių. Tada pilame vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberiame rudąjį cukrų, išmaišome bei palaukiame kol užvirs.
5. Atskirame dubenėlyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu bei supilame į padažą. Dar truputėlį paverdame.
6. Vištienos gabaliukus sudedame į dubenį bei sumaišome su padažu. Užberiame sezamo sėklų bei svogūnų laiškų.
7. Patiekiame su ryžiais bei idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
8. Patarimas: Jei naudojate bulvių krakmolą, užteks jį sumaišyti nepilną šauktą su vandeniu. Pilame po truputį jo į padažą bei reguliuojame tirštumą. Skanaus!