Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene

2020-09-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene
Vištiena pas mus namuose labai dažnai karaliauja ant pietų stalo. Šiandien ji praktiškai neatpažįstama, nes suskamba mūsų lėkštėje visai kitokiomis natomis. Pikantiško ir salstelėjusio poskonio jai suteikia kokosų pienas. Šiuos iešmelius galite drąsiai kepti ir kepsninėje.   

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kokosų pienas: 200 mililitrų
    • saldžiarūgštis padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai vištieną supjaustykite juostelėmis, kad būtų patogu suverti ant medinių iešmelių.
  2. 2. Pabarstykite druska, pipirais, kariu bei paprikos milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite kokosų pienu, saldžiarūgščiu padažu.
  5. 4. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug 30 minučių.
  6. 5. Sunerkite ant medinių iešmelių.
  7. 6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros 25 minutes. Skanaus.
  8. patiekti vištienos iešmeliai marinuoti kokosų piene
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)