Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu

2023-11-28 Autorius Jurgittos receptai

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu
Jau ganėtinai senokai norėjau pamėginti pasigaminti naminį paštetą su brendžiu, tad būtent tai ir padariau - pavyko tobulai! Paštetas, itin tinkantis vakarėlių sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda duona. O itin su šviežiais svogūnų laiškais. Tikrai galiu tik pagirti šį receptą ir paraginti Jus išmėginti. Visiškai esu tikra, kad nenuvils. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • sviestas: 90 gramų (+50 gramų apliejimui)
    • brendis: 60 gramų
    • pipirai
    • druska
    • maltas muskato riešutas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus+sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų bei truputį sviesto, apkepinkite iki geltonumo smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus (galite įberti žiupsnelį cukraus bei druskos - tai suteiks skoniui pikantiškumo).
  2. 2. Tada sudedame supjaustytas kepenėles (prieš tai nupjaustome riebalus ir plėveles) bei viską maišydamos pakepiname, kol kepenėlės iškeps - maždaug 5-7 min. Neperkepame, nes bus "guminės".
  3. Reklama
  4. 3. Viską sumalame blenderiu arba mėsmale kokius 3-4 kartus
  5. 4. Tuomet į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės su svogūnais, supilame brendį, suberiame muskato riešutą, paprikos miltelius. Maždaug 60 sekundžių viską pakaitiname, po to sudedame 90 gramų sviesto, pakaitiname, kol išsilydys.
  6. 5. Nukėlę nuo kaitro0s šiek tiek atvėsiname bei supilame į kepenėlių masę. Išmaišome, įberiame pipirų, druskos, ar dar kitų norimų/mėgstamų prieskonių.
  7. 6. Paštetą sudedame į indelius bei apliejame tirpintu sviestu (50 gramų) - šitaip paštetas išsilaikys ilgiau.
  8. 7. Palaikome šaldytuve, kol sustings. Skanaujame!

Rita

Labai skanu! Rekomenduoju 🙂
Atsakyti
Enčilados su vištiena ir špinatais
(1)
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)
Vištienos ir mango stir-fry
(1)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)