Vištienos apkepėlė su ryžiais, pievagrybiais, brokoliais, grietinėle ir sūriu

2022-02-16 Autorius Lithuanian in the USA

Vištienos apkepėlė su ryžiais, pievagrybiais, brokoliais, grietinėle ir sūriu
Jau ganėtinai seniai nebuvau valgiusi ir pasigaminusi jokios apkepėlės. O tikrai be reikalo, nes tai ne tik paprastai ir lengvai paruošiamas patiekalas, bet dar ir koks gardus!

Didžiulis pliusas yra tas, kad apkepėles galima gaminti iš pačių įvairiausių ingredientų, panaudoti įvairiausias daržoves, skirtingas mėsas, ryžius, makaronus arba bulves. Mūsų apkepėlės (ar reiktų sakyti užkepėlės?) sakyčiau yra ganėtinai populiarus patiekalas, jų dažnai galima užsisakyti įvairiose kavinėse. Štai pvz. kai keliavau Amerikoje, tai galiu drąsiai pasakyti, kad apkepėlės neturi didelio populiarumo, jų beveik niekada nematysite kavinių meniu. Nors, jei būti visiškai tiksliems, tai Amerikoje apkepėles suprantamos kiek kitaip, čia apkepėlė įprastai yra laikoma garnyru ir kepama tik dideliame kepimo inde. Bet tai tiesiog maisto kultūros ir skonių skirtumai.

Dviejų rūšių apkepėlės, kurias aš asmeniškai labiausiai mėgstu yra vištienos su ryžiais, ir žuvies su bulvėmis. Šį kartą su Jumis visais noriu pasidalinti sočios ir labai skanios vištienos ir ryžių apkepėlės su pievagrybiais, brokoliais ir grietinėle receptu. Apkepėlei pagaminti nėra būtina naudoti brokolio ir vyšninių pomidorų, bet jie suteiks papildomo skonio ir vaizdo. Vietoje šių daržovių galima taip pat rinktis virtas šparagines pupeles arba apkeptus paprikos gabaliukus. Nesvarbu su kuriomis daržovėmis pagaminsite, vis tiek galutinis rezultatas bus nuostabus. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nevirti mėgstami ryžiai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų; aš naudoju basmati ryžius)
    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • fermentinis sūris: 300 gramų
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • brokoliai: 1 galvos
    • svogūnai: 1 vid. dydžio
    • riebi grietinėlė: 400 mililitrų (beveik 2 stiklinių)
    • pienas: 80 mililitrų (trečdalio stiklinės)
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos (arba slyviniai)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • kario milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: poros žiupsnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabaliukais, sumaišykite su kario, česnako ir saldžiosios paprikos milteliais, druska bei juodaisiais pipirais. Paskui įmaišykite alyvuogių aliejų. Vištieną palikite marinuotis šaldytuve.
  2. 2. Ryžius išvirkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės ir atidėkite į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Brokolį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Puode užvirkite vandenį, sudėkite brokolį, virkite 3 minutes ant vidutinės kaitros. Paskui nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį.
  5. 4. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite.
  6. 5. Svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite česnako spaustuku. Pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną, kepinkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite česnakus, kepinkite maždaug 1 minutę.
  8. 7. Sudėkite pievagrybius, išmaišykite ir kepinkite maždaug 4-5 minutes, vis pamaišydami, kol pievagrybiai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  9. 8. Didelę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės aukštesnės kaitros, sudėkite vištienos gabaliukus ir kepinkite 3 minutes vieną pusę, nemaišykite ir 3 minutes kitą.
  10. 9. Paskui sudėkite pievagrybius su svogūnais, išmaišykite ir pakepinkite dar maždaug 60 sekundžių ant silpnos kaitros. Atidėkite į šalį.
  11. 10. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  12. 11. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir atidėkite saują į šalį. Didesniame inde pieną sumaišykite su grietinėle ir didžiąja dalimi sūrio.
  13. 12. Į didelį kepimo indą sudėkite ryžius, išlyginkite paviršių (galima kepti ir individualiuose, mažesniuose kepimo indeliuose).
  14. 13. Tolygiai paskirstykite vištienos gabaliukus, užpilkite grietinėlės-sūrio mišiniu, išdėliokite brokolio gabaliukus, perpus perpjautus pomidoriukus ir apibarstykite likusia sauja sūrio.
  15. 14. Kepkite maždaug 20 minučių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią vištienos apkepėlę apibarstykite raudonėliu ir patiekite. Skanaukite!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau vištienos apkepėlių receptų rasite: Vištienos apkepėlės.
Vištienos apkepėlė su ryžiais, pievagrybiais, brokoliais, grietinėle ir sūriu
Mišrainė "Mįslė svečiams"
(11)
Keptos vištienos ir mango salotos
(1)