Vištiena su "Hoisin" padažu, kukurūzų krakmolu ir žaliąja paprika

2023-12-01 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su "Hoisin" padažu, kukurūzų krakmolu ir žaliąja paprika
Labai mėgstu eksperimentuoti gamindama patiekalus su vištiena, nes noriu, kad ši mėsa mano šeimai nepabostų. Visai neseniai užmačiau receptą su Hoisin padažu ir nusprendžiau, kad privalau išmėginti. Tad vakar vakarienei būtent tai ir padariau. Tikrai nedaug ingredientų ir paprastas paruošimas, o skonis labai geras. Man patiko, vyras taip pat gyrė, vaikai irgi valgė (žinoma, jie mieliau pasirinktų saldumynus, bet lėkštę paliko visiškai tuščią). Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė be kaulų ir be odos: 500 gramų (arba šlaunelių mėsa)
    • žaliosios paprikos: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • "Hoisin" padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų (išmaišytas su trupučiu vandens)
    • vanduo: 1 puodelio (arba vištienos sultinys)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų bei suberkite smulkintą česnaką.
  2. 2. Tada vištieną supjaustykite mažais gabaliukais bei sudėkite į keptuvę. Apkepkite iš visų pusių, kol mėsa truputį apskrus.
  3. Reklama
  4. 3. Papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę, pakepkite apie 10 sekundžių nuolatos maišydamos.
  5. 4. Pilkite sojos padažą, "Hoisin" padažą, krakmolą, vandenį bei maišydamos kaitinkite, kol padažas truputį sutirštės.
  6. 5. Patiekite su virtais ryžiais ir skanaukite!
Suvožtinis su kepta vištiena ir mocarela
(1)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)