O šiandien noriu parodyti dar vieną labai nustebinusį variantą su pievagrybiais ir morkomis. Šį receptą radau viename žurnale ir ten jis vadinosi Prancūzišku. Tad būtent tokį pavadinimą ir palikau, nes nesu visiškai tikra ar jis prancūziškas. Tačiau nuo to skonis tikrai nenukenčia - be galo skani vakarienė garantuota!
1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais bei pabarstome druska ir pipirais.
2. Vištienos gabaliukus apkepame svieste ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol paskrus iš abiejų pusių.
Reklama
3. Vištieną išimame iš keptuvės bei atidedame į šalį.
4. Tuomet svieste apkepame griežinėliais supjaustytus raudonuosius svogūnus bei susmulkintas česnakų skilteles.
5. Sudedame per pusę perpjautus pievagrybius, trumpais šiaudeliais supjaustytas morkas bei kepame ant mažos ugnies maždaug kelias minutes.
6. Tada sudedame vištienos gabalėlius, įberiame Provanso žolelių, supilame vištienos sultinį, raudoną sausą vyną bei troškiname ant mažo kaitrumo ugnies uždengusios dangčiu maždaug 10 minučių.