Kvapnios orkaitėje keptos antienos kulšelės su džiovintais grybais ir obuoliais

2020-02-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kvapnios orkaitėje keptos antienos kulšelės su džiovintais grybais ir obuoliais
Super skanus patiekalas iš antienos, net nėra ką daugiau pridurti. Jau artimiausiu metu lygiai taip pat pabandysiu iškepti ir vištienos kulšeles, manau, kad bus taip pat tobulai gerai. Tik kepsiu šiek tiek trumpiau, nei antieną. Valgydami pirštelius laižysite.

Ingredientai

    • antienos kulšelės: 4
    • džiovinti grybai: 20 gramų
    • česnakas: 1 galvutės
    • obuoliai: 3 (nedideli)
    • vištienos sultinys: ~300 mililitrų
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiovintus grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame maždaug pusvalandį pastovėti.
  2. 2. Tuomet į kepimo indą sudedame nuluptas česnako skilteles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išdarinėjame obuolius, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į kepimo skardą.
  5. 4. Ant viršaus dedame antienos kulšeles, užberiame džiovintus čiobrelius, smulkiai supjaustytus džiovintus grybus, juoduosius pipirus, supilame vištienos sultinį ir uždengiame folija.
  6. antienos kulšelės prieš kepimą orkaitėje
  7. 5. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
  8. 6. Tada nuimame foliją ir kepame 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol kulšelės dailiai apskrunda.
  9. 7. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir lepinamės!
  10. orkaitėje keptos antienos kulšelės
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau antienos kulšelių receptų rasite: Antienos kulšelių receptai.
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)