Antienos steikas su pievagrybių ir cukinijos garnyru

2018-11-15 Autorius Oditėlės blogas

Antienos steikas su pievagrybių ir cukinijos garnyru
Būna dienų, kai nėra laiko gaminti, bet norisi labai skanios vakarienės. Tada gali pagelbėti paruošti pusgaminiai, svarbiausia juos pasirinkti labai kokybiškus. Žinoma, galite kepti keptuvėje, bet aš mieliau renkuosi kepimą orkaitėje. 

Ingredientai

    • antienos filė "tradiciniai" didkepsniai: 350 gramų
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • šviežios cukinijos: 1 (nedidelės)
    • džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kepimo skardoje išdėliojame pievagrybius, stambesniais griežinėliais supjaustytą papriką, užberiame čiobrelius, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, permaišome bei kepame orkaitėje maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tada daržoves perstumiame į šonus, o viduryje skardos išdėliojame antienos didkepsnius (aš pirkau jau marinuotus, jeigu pirksite šviežius, tiesiog įtrinkite savo mėgstamais prieskoniais ir prieš kepimą leiskite bent 20 minučių pastovėti) bei kepame dar maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai serviruojame bei skanaujame!
  5. antiena kepta orkaitėje
  6. 4. Rekomendacija: Daugiau antienos receptų rasite: Antienos patiekalai.
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Užkandėlės su širdelėmis
(3)
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)