Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže su medumi

2023-09-13 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su ananasais ir paprikomis saldžiarūgščiame padaže su medumi
Vištiena saldžiarūgščiame padaže yra bene mėgstamiausias mano paukštienos patiekalas. Esu išmėginusi tikrai ne vieną variantą, kaip paruošti šį patiekalą. O ši kartą noriu Jums parodyti man labai patikusį variantą su konservuotais ananasais, saldžiosiomis paprikomis ir medumi. Pagaminimas tikrai nėra sudėtingas, tačiau patiekalas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Atrodo, kad pavyksta taip skaniai, jog skaniau jau jo paruošti ir neįmanoma. Tad drąsiai dalinuosi šiuo receptu, kuris greitai pateko į mūsų šeimos TOP. Einame gaminti jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • saldžiosios paprikos: 1
    • konservuoti ananasai: 1 skardinės (580 mililitrų)
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • sirupas nuo ananasų: trečdalio stiklinės
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų (arba padažas)
    • sojos padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 1-2 valgomųjų šaukštų (pasirinktinai)
    • virti ryžiai (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome vištieną maždaug vieno kąsnio gabaliukais, papriką bei ananasus (jei šiuos pirkome ne gabaliukais) - kubeliais.
  2. 2. Tada vištieną apkepame keptuvėje su savo mėgiamais prieskoniais. Paukštieną kepame maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Su paprika galite elgtis dvejopai: dėti ją į keptuvę likus maždaug 5 minutėms iki kepimo pabaigos, arba, jei labiau mėgstate traškią, tik mėsai jau iškepus.
  5. 4. Ananasus į keptuvę dedame kepimo pabaigoje.
  6. 5. Po to kai visus tris pagrindinius produktus jau būsime sudėję į keptuvę bei iškepę, apkepę ar tiesiog sušildžę - metas padažui.
  7. 6. Sumažiname kaitrą bei dedame į keptuvę medų, palaukiame, kol ištirps.
  8. 7. Paskui sudedame visus kitus ingredientus, išskyrus krakmolą. Pastarasis nėra privalomas – jis paprasčiausiai sutirština padažą, todėl jeigu, pavyzdžiui, mėsą tieksime atskirame mažame dubenėlyje, galima šį žingsnį ir praleisti.
  9. 8. Tirštindamos, pradedame nuo 1 valgomojo šaukšto bei likusį kiekį (1 v.š. = 3 a.š.) beriame dalimis, kas kartą išmaišydamos, kol pasieksime norimą konsistenciją.
  10. 9. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais. Skanaujame!
Vištienos terinas
(1)
Vištienos salotos su makaronais ir šparaginėmis pupelėmis
(2)