Česnakinės vištienos blauzdelės su sojų padažu ir medumi

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakinės vištienos blauzdelės su sojų padažu ir medumi
Tokios česnakinės vištienos gali būti ne tik labai skani vakarienė su mėgstamu garnyru, bet labai puiki užkandėlė vakarėliui. Jos gali būti valgomos tiek karštos, tiek jau atvėsusios. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Labai drąsiai rekomenduoju ir Jums išmėginti. Esu visiškai tikra, kad tokį paruošimo būdą išsisaugosite ateičiai. Tad pradedam gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelių: 16
    • medaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažo: 50 mililitrų
    • garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 6 skiltelių
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • sviesto: 60 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite marinatą iš medaus, garstyčių, sojos padažo, citrinų sulčių, lydyto sviesto ir įspauskite česnakus.
  2. 2. Tada ištepkite vištienos blauzdeles ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms (aš pati šį kartą laikiau maždaug 6 valandas, kuo ilgiau - tuo geriau).
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite blauzdeles į aliejumi išteptą kepimo skardą vieną šalia kitos (nededame viena ant kitos, nes tuomet troškinsis ir neapskrus) ir užpilkite likusiu marinatu.
  5. 4. Kepkite iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių kol gražiai apskrus, kartas nuo karto pašlakstykite marinatu ir vandeniu.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Kepta višta su obuoliais
(22)
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)