Labai sultinga, minkšta bei aromatinga višta. Viduje esantys obuoliai duoda truputį saldumo, svogūnas neleidžia išsausėti vištienai, česnakinis žolelių sviestas neleidžia krūtinėlei tapti sprangiai.
1. Pradžioje pasigaminame marinatą. Česnaką sugrūdame kartu su druska bei pipirais, kad gautųsi tiršta masė. Į šią masę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
2. Šiuo pasiruoštu mišiniu gerai įtriname vištą.
Reklama
3. Tuomet paimame kambario temperatūros sviestą, įdedame į jį džiovintas žoleles bei vieną arbatinį šaukštelį druskos. Gerai išsukame. Šį sviesto mišinį pakišame po oda, likutį įdedame vištos vidų.
4. Taip pamarinuotą vištą įsukame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą, parai laiko.
5. Prieš kepant vištą, pamarinuojame bulves. Sutriname kelias česnako skilteles kartu su druska bei garstyčių grūdeliais. Ant bulvių užpilame truputį aliejaus bei sutrinto marinato. Leidžiame truputį pasimarinuoti.
6. Prieš kepdamos, į vištos vidų dedame ketvirčiais supjaustytus obuolius bei svogūnus, sandariai užsiūname.
7. Po to dedame vištą į skardą, aplink išdėliojame bulves.
8. Viską sandariai apdengiame su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, paskui nuimame foliją ir dar kepame apie 40 minučių arba, kol apskrus. Skanaujame!