Kepta vištienos krūtinėlė su citrina

2024-11-22 Autorius Karolina Puodžiūtė

Kepta vištienos krūtinėlė su citrina
Vištienos krūtinėlė yra vienas populiariausių ir universaliausių ingredientų virtuvėje. Šis receptas, derinantis citrinos gaivumą su česnako aromatu, suteikia vištienai ypatingo skonio ir sultingumo. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti svečius lengvu, tačiau išraiškingu patiekalu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: Jei norite, galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų ir odos.
  • Alyvuogių aliejus: Galima pakeisti rapsų ar saulėgrąžų aliejumi.
  • Česnakas: Jei neturite šviežio česnako, naudokite česnako miltelius (apie 1/2 arbatinio šaukštelio).

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: Nors recepte nurodyta marinuoti 10 minučių, ilgesnis marinavimas (iki 2 valandų) suteiks intensyvesnį skonį.
  • Kepimas: Kepant vištieną, svarbu neperkepti, kad mėsa išliktų sultinga. Kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 75°C.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 200 kcal 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • nutarkuotos citrinos žievelės: nuo 2 citrinų
    • česnako skiltelės: 2-3
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinato paruošimas: Dubenyje sumaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, išspaustas česnako skilteles, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus.
  2. 2. Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, kad gautumėte 4 plonus kepsnelius.
  3. Reklama
  4. 3. Marinavimas: Sudėkite vištienos kepsnelius į paruoštą marinatą, gerai apvoliokite ir palikite marinuotis apie 10 minučių.
  5. 4. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Galite drąsiai rinktis ir grill keptuvę!
  6. 5. Dėkite vištienos kepsnelius ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  7. 6. Patiekimas: Patiekite karštus su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, šviežių daržovių salotomis ir keptomis bulvytėmis fri, be riebalų.
  8. 7. Santrauka: Kepta vištienos krūtinėlė su citrina – tai lengvai paruošiamas, gaivaus skonio patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Marinatas iš citrinos žievelės ir česnako suteikia vištienai išskirtinį aromatą, o trumpas kepimo laikas užtikrina, kad mėsa išliks sultinga ir minkšta.
Cukinijų "armonikėlė" su vištiena
(6)
Pad See Ew - Tailandietiškas makaronų ir vištienos stir fry
(1)
Vištienos maltinukai su salieru ir morkomis
(22)