Cukinijų "armonikėlė" su vištiena

2020-07-03 Autorius Gamink su Audrone

Cukinijų "armonikėlė" su vištiena
Ar Jūs mėgstate draugauti savo virtuvėje su cukinijomis? Man jos asmeniškai tikrai labai patinka, taip pat dar labai mėgstu paprikas.. Tai daržovės, kurias galėčiau valgyti visus metus.

Bet šį kartą ne apie paprikas, o apie cukinijas. Gaminsime nuostabią "armonikėlę" su vištiena (galima rinktis ir kitą mėsą), ja labai lengva ir greita paruošti.

Reikės tik pasiruošti maltą mėsą, supjaustyti cukiniją griežinėliais ir viskas, visą kitą darbą už jus atliks orkaitė.. Na ir aišku liks "sunkiausias" darbas - valgyti.;)

Man tokios cukinijų "armonikėlės" kiek priminė balandėlius, bet viskas dėl padažo, kuriame gaminau cukinijas.

Jeigu trumpai, tai patiekalas fantastinis. Taip pat jį itin patogi atsipjauti ir neštis į darbą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 2
    • vištienos šlaunelių ir krūtinėlių filė faršas: 400 gramų (arba kita malta mėsa)
    • vištienos prieskoniai
    • svogūnai: 1
    • pipirai
    • druska
    • česnako granulės
    • prieskoninės žolelės
    Padažui:
    Papildomai:
    • tarkuotas sūris: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maltą mėsą (kaip minėjau rinkausi vištieną, bet tinka ir kita) pagardiname prieskoniais ir sumaišome su smulkiai supjaustytu svogūnu (prieskonius galima rinktis pagal savo skonį).
  2. 2. Tuomet cukiniją supjaustome griežinėliais ir apibarstome trupučiu druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Dabar lieka tik suformuoti "armonikėlę": dedame cukinijos griežinėlį, maltos mėsos, dar kartą cukinijos griežinėlį ir taip toliau.
  5. 4. Pasiruoštas cukinijas sudedame į kepimo indą.
  6. 5. Tada stiklinėje su vandeniu sumaišome grietinę, pomidorų padažą, pagardiname žiupsneliu druskos, prieskoninėmis žolelėmis ir supilame į kepimo indą prie cukinijų.
  7. 6. Uždengę folija, kepimo indą pastatome kepti į orkaitę (prieš tai orkaitės neįkaitiname).
  8. 7. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 45-50 minučių.
  9. 8. Bebaigiant kepti užbarstome sutarkuoto sūrio ir palaukiame kol šis išsilydys. Patiekiame ir lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.