džiovinti grybai: 1 didesnės saujos (idealiai pagardina šią sriubą)
petražolės ir krapai
druska (jeigu reikia)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išsivirkite sultinį - kokį tik mėgstate, kauliukų su šakninėmis daržovėmis ar tiesiog daržovių - aš pati stengiuosi niekada nenaudoti tų užpilamų..
2. Po to bulves susipjaustykite kubeliais.
Reklama
3. Sudėkite virti į sultinį kartu su džiovintais grybais, supilkite miežines kruopas.
4. Morkas sutarkuokite smulkesne nei burokine tarka (arba tiesiog supjaustykite), susipjaustykite svogūną - sudėkite į sriubą.
5. Patarimas: Morką su svogūnu labai skanu pasikepinti keptuvėje ant sviesto, prieš sudedant į sriubą, bet tai nėra būtina.
6. Raugintus agurkus susipjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą, pavirkite kol daržovės suminkštės.
7. Norint dar labiau agurkinės sriubos skonio - galite supilti ir raugintų agurkų skystį.
8. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, dar trumpai pavirkite arba kol bulvės bus išvirusios.
9. Patiekiant, jeigu norisi, pagardiname grietine. Skanaujame!
10. Patarimas: Aš ganėtinai dažnai tokią pat sriubą gaminu pakeisdama paprastas miežines kruopas perlinėmis (realiai tai viskas tas pats, tik kruopos dydis skirtingas ir tekstūra kita). Galite rinktis labiau mėgstamas. :)
Ausra
Ačiū už receptuką, turėtų būt skanu, virsiu.🙂
Atsakyti
Ausra
Atsakyti
Virginija
Atsakyti