Skaldytų žirnių sriuba su morkomis, bulvėmis ir jautienos mente pagal Beatą

2023-08-22 Autorius WorldRecipes.lt

Skaldytų žirnių sriuba su morkomis, bulvėmis ir jautienos mente pagal Beatą
Vis norėjau išmokti išvirti labai skanią žirnių sriubą su jautiena. Štai suradau receptą Beatos knygoje, pamėginau ir, pasirodo, kad nieko super sudėtingo čia nėra, o rezultatas gavosi tikrai fantastiškas. Visi skoniai labai gerai "susidraugavo" tarpusavyje, labai rekomenduoju išmėginti. :)

Ingredientai

    • skaldytų žirnių: 2 stiklinių
    • morkų: 2
    • bulvių: 2
    • svogūnų: 1
    • salierų stiebų: 2
    • jautienos mentės su kaulu: 500 gramų
    • lauro lapų: 3
    • juodųjų pipirų (žirneliais)
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš žirnius prieš verdant aš išmirkiau per visą naktį, bet manau kad tai nėra būtina, nes skaldyti žirniai ir taip išverda ganėtinai greitai, bet kadangi sriubą ruošiausi gaminti tik kitą dieną nuo susiradimo, tai nebuvo papildoma problema.
  2. 2. Sudėkite žirnius į didelį puodą, kartu įdėkite mėsą su kaulu ir užpilkite vandeniu.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau užvirs, nugraibykite putas, įberkite druskos, pipirų, lauro lapelius ir palikite maždaug pusvalandį virti ant nedidelės kaitros.
  5. 4. Morkas ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
  6. 5. Bulves ir salierus taip pat supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą kartu su kepintomis daržovėmis.
  7. 6. Mėsą ir kaulą išgriebkite, po to virtą jautieną galima panaudoti ir kitur, pvz. sumalti ir įdaryti lietinius blynelius, jeigu atrodo, kad mėsos kiek per daug. Nors aš beveik gabaliuką mėsos susmulkinau ir palikau sriuboje - mūsų šeimoje mėsos per daug nebūna.
  8. 7. Viską dar maždaug 15 minučių pavirkite ir patiekite su grietine. Tikrai labai skanu!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.
Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena
(2)
Aštri cukinijų sriuba
(1)
Beatos trinta daržovių sriuba
(1)