Žiedinių kopūstų sriuba su obuoliais, morkomis ir svogūnais

2024-01-28 Autorius WorldRecipes.lt

Žiedinių kopūstų sriuba su obuoliais, morkomis ir svogūnais
"Kas gi gali dėti obuolių į sriubą?" - šitaip sakė mano vyras, kai gaminau šią trintą žiedinių kopūstų sriubą su jais. Tačiau patiekus, jam taip patiko, kad dėl paskutinių kąsnių, net turėjome susipykti, nes savanaudiškai norėjome juos suvalgyti. O tai jau didžiulis pagyrimas pačiai sriubai. Ar gaminsiu tokią sriubą ir ateityje? Tikrai taip. Ingredientai nors ir paprasti, bet sukuria vieną skaniausių kada mano ragautų trintų sriubų. Tikrai būtinai pamėginkite šį receptą! 

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 1 (nelabai didelio)
    • svogūnai: 2
    • morkos: 2
    • aliejus: kepimui
    • obuoliai: 2
    • česnakai: 4 skiltelių
    • tarkuotas imbieras: 1 šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • sultinys: 1 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname kubeliais susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Kepame, kol svogūnai ir morkos suminkštės.
  2. 2. Tuomet suberiame susmulkintus česnakus, mažais kubeliais supjaustytus obuolius ir sutarkuotą imbierą. Pakepiname viską, kol gražiai apskrus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į puodą verčiame keptuvės turinį, suberiame susmulkintą žiedinį kopūstą (ganėtinai mažais žiedynais), užpilame sultiniu, beriame druskos bei pipirų.
  5. 4. Užviriname bei uždengę dangčiu dar paverdame keletą minučių.
  6. 5. Sriubą sutriname trintuvo pagalba iki norimo tirštumo tyrės.
  7. 6. Jei sriuba gavosi per daug tiršta, atskiedžiame su virintu vandeniu.
  8. 7. Paragaujame, ar netrūksta skonio, jei norisi, įberiame dar druskos ar kitų prieskonių.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Tiršta grybų sriuba su bulvėmis
(1)
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Raugintų kopūstų sriuba
(10)