Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

2024-08-25 Autorius Vaidos virtuvė

Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu
Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu – tai švelnaus skonio sriuba, kurioje susijungia gaivūs daržovių ir sodrūs sūrio skoniai. Pagrindinis ingredientas – smulkiai pjaustyti kopūstai – suteikia sriubai malonios tekstūros ir lengvumo, o daržovės, tokios kaip morkos ir bulvės praturtina patiekalą maistinėmis medžiagomis bei natūraliu saldumu. Lydytas sūrelis ne tik suteikia sriubai kreminės konsistencijos, bet ir prideda subtilaus sūrumo, kuris puikiai dera su švelniomis daržovėmis.
Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, nes ji yra maistinga, soti ir šildanti. Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu tinka tiek šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir jaukaus patiekalo, tiek ir lengvesniam kasdieniniam valgymui.

Redakcijos komentaras - sriubą tiks patiekti su šviežiais žolelių prieskoniais ar duonos skrebučiais.
Norisi dar sočiau? Pagardinkite sriubą maltos mėsos kukuliais. 

Ingredientai

    • Kopūstas: 1/4 vnt. (nedidelio)
    • Morkos: 2 vnt.
    • Aliejus: kepimui
    • Druska, pipirai, prieskoniai: pagal skonį
    • Sultinys: 1,5 l
    • Bulvės: 5 vnt.
    • Rūkyta šoninė: 50 g
    • Lauro lapai: 3 vnt.
    • Lydytas sūrelis: 3 valg. š.
    • Krapai: kelios šakelės
    • Svogūnų laiškai: pagal skonį
    • Pomidoras: 1 vnt. (vidutinio dydžio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Puode įkaitinti aliejų. Morkas sutarkuoti ir sudėti į puodą. Apkepti ant nedidelės kaitros kelias minutes, kol suminkštės.
  2. 2. Kopūstą supjaustyti plonai ir sudėti į puodą prie morkų. Berti druskos, pipirų ir kitokių mėgstamų prieskonių. Viską užpilti sultiniu.
  3. 3. Bulves nuskusti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Kai kopūstas jau pradeda minkštėti, į puodą sudėti bulves. Išmaišyti ir dar pakepti.
  4. 4. Nedideliais gabalėliais supjaustyti rūkytą šoninę ir sudėti į puodą. Jeigu trūksta drėgmės, galima papildomai pilti vandens. Į puodą dėti lauro lapus. Išmaišyti.
  5. 5. Kai bulvės jau bus išvirusios, į puodą sudėti lydytą sūrelį. Berti smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. pomidorą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir taip pat sudėti į puodą.
  6. 6. Pavirti kelias minutes, kol sūrelis pilnai įsimaišys į sriubą.
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Dilgėlių sriuba
(3)
Rūgštynių sriuba su šonine
(3)
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)