Rūgštynių sriuba su šonine

2020-06-10 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Rūgštynių sriuba su šonine
Aš pati negaliu gyventi be sriubų. Man jų turi būti daug ir dažnai. Net jei kur atostogauju, kai grįžtu namo iškart puolu pasigaminti sriubą. Man tai atgaiva kūnui. Šį kartą noriu pasidalinti savo skaniausia rūgštynių sriuba, kurią aš verdu su šonine. Skanumėlis!

Ingredientai

    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • rūgštynės: 2 saujų
    • kiaušiniai: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • lauro lapai: 2
    • rūkyta šoninė: 70 gramų
    • vanduo: 2 litrų
    • grietinė: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išvirkite.
  2. verdami kiaušiniai
  3. 2. Daržoves nulupkite.
  4. Reklama
  5. 3. Bulves supjaustykite kubeliais.
  6. bulvė supjaustytos kubeliais
  7. 4. Suberiame į puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti.
  8. 5. Į sriubą suberkite druską, pipirus ir lauro lapus.
  9. 6. Morką supjaustykite griežinėliais arba sutarkuokite, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
  10. 7. Tada šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais. Į keptuvę suberkite šoninę ir apkepinkite, kol ši gražiai apskrus.
  11. 8. Tuomet suberkite supjaustytas daržoves ir pakepinkite kelias minutes.
  12. 9. Keptuvės turinį suberkite į puodą.
  13. 10. Virkite maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  14. 11. Rūgštynes supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  15. 12. Išvirtus kiaušinius nulupkite ir taip pat supjaustykite.
  16. 13. Suberkite į puodą rūgštynes ir kiaušinius. Užkaitinkite.
  17. 14. Pilstykite į dubenėlius. Pagardinkite grietine, patiekite ir skanaukite!
  18. patiekta rūgštynių sriuba su grietine
Juka - kraujo sriuba
(15)
Šalta špinatų sriuba
(2)
Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
(1)