Trinta burokėlių ir pistacijų sriuba

2020-12-01 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Trinta burokėlių ir pistacijų sriuba
Ši burokėlių sriuba tikrai patenka į greitai ir paprastai pagaminamų. O didžiausias jos pliusas, kad ji tikrai labai skani. :)

Gamindama šią sriubą aš panaudojau vieną neįprastą ingredientą, kurio tikrai nerasite kiekvienoje sriuboje. Dauguma gal ir pasakys, kad tai visiška nesąmonė, bet aš Jus noriu patikinti, kad pamėgintumėte išsivirti ir paragauti. Skonis gaunasi tikrai fantastiškas. Nebijokite eksperimentuoti savo virtuvėje! :)

Ingredientai

    • virti burokėliai: 1 (didelio)
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 1
    • pistacijos: ~12
    • sviestas: 1 šaukšto
    • bulvės: 1 
    • druska: pagal skonį
    • kmynų sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • daržovių sultinys: 1 litro (arba vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia virtą burokėlį nulupame.
  2. 2. Tada visas daržoves susmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svieste pakepiname svogūną, pomidorą, riešutus ir kmynus.
  5. 4. Į puodą sudedame kubeliais supjaustytą bulvę ir užpilame vandeniu/sultiniu. Verdame, kol bulvės išverda.
  6. 5. Tada sudedame burokėlius, pakepintus svogūnus, pomidorus, kmynus bei riešutus. Paverdame maždaug 10 minučių.
  7. 6. Pagardiname druska ir cukrumi. Sriubą sutriname.
  8. 7. Jeigu norisi, patiekiant galima užberti riešutų. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau burokėlių sriubų receptų rasite: Burokėlių sriubos.
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)
Naminė šiupininė sriuba su dešrelėmis
(42)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(2)