Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis ir mėsa

2019-12-19 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis ir mėsa
Itin gardi, soti ir vaikystę primenanti raugintų agurkų sriuba, su lengva rūgštele. Viena iš mano mėgiamiausių sriubų.

Patarimas: Agurkienę privalu virti su raugintais agurkais, su marinuotais nesigauna tokia skani, kaip su raugintais.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Mėsos sultiniui:
    • jautienos mėsa su kaulais: 500 gramų (arba kita mėgstama mėsa)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • lauro lapai: 2
    • druska
    • vanduo: ~3-3,5 litro
    Sriubai:
    • perlinės kruopos: 80 gramų
    • bulvės: 400 gramų
    • morkos: 1 (didelės)
    • rauginti agurkai: 1
    • raugintų agurkų skystis: 150 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • pomidorų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 2
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas nuplauname ir užpilame verdančiu vandeniu, paliekame brinkti.
  2. 2. Virkite sultinį: Į puodą dedame mėsą, užpilame šaltu vandeniu (mėsa turi būti visiškai apsempta) ir statome virti.
  3. Reklama
  4. 3. Pirmą kartą užvirus, vandenį nupilame, mėsą nuplauname, įpilame 3 litrus šalto vandens ir statome virti.
  5. 4. Verdant nugriebiame susidarančias putas, kad sultinys pavyktų skaidrus.
  6. 5. Tuomet įdedame nuskustą morką bei nuluptą svogūną. Verdame maždaug 60 minučių, likus 10 minučių iki virimo pabaigos įberiame druskos ir įdedame lauro lapus.
  7. 6. Sultiniui išvirus išimame morką, svogūną bei lauro lapus (mums jų daugiau neprireiks).
  8. 7. Taipogi išimame mėsą, ją nuimame nuo kaulų ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  9. 8. Išvirusį sultinį nukošiame.
  10. 9. Virkite sriubą: Nuo perlinių kruopų nupilame vandenį.
  11. 10. Į sultinį dedame perlines kruopas ir supjaustytą mėsą, įpilame šiek tiek vandens, statome ant viryklės ir verdame pusvalandį.
  12. 11. Paskui sudedame kubeliais supjaustytas bulves, ir verdame maždaug 15 minučių.
  13. 12. Per tą laiką, kol verda sriuba, į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir sudedame supjaustytą svogūną, apkepame 2 minutes. Paskui sudedame kubeliais supjaustytas morkas, apkepame maždaug vieną minutę.
  14. 13. Tuomet sudedame smulkiai supjaustytus raugintus agurkus, įpilame iš puodo vieną samtį sultinio ir viską troškiname maždaug 10 minučių. Paskui įdedame pomidorų pastos, išmaišome ir viską sudedame į sriubą.
  15. 14. Į sriubą įberiame druskos, įpilame raugintų agurkų skysčio, įdedame lauro lapus, viską išmaišome ir dar verdame maždaug 10-15 minučių.
  16. 15. Leidžiame sriubai kažkurį laiką pastovėti, kad subręstų skonis.
  17. 16. Galiausiai patiekiame su grietine ir lepinamės!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau agurkinių sriubų receptų rasite: Agurkinės sriubos.
Šalta špinatų sriuba
(2)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)