Šviežių agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis, morkomis ir lydytu sūreliu

2024-03-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šviežių agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis, morkomis ir lydytu sūreliu
Šviežių agurkų sriuba man pačiai asmeniškai tikriausiai yra pati skaniausia ir aš ją būtinai kartas nuo karto išsiverdu. Ir taip pat labai mėgstu gardinti sriubas įvairiausiomis kruopomis, o perlinės kruopos tikriausiai yra mano pačios mėgstamiausios, jų visada turiu savo virtuvėje, nes jei neturiu, tai atrodo, kad kažko trūksta. Jas puikiai sunaudoju ne tik sriubose, bet ir įvairiausiuose troškiniuose. Taip pat šią sriubą gardinu su lydytu sūreliu, kuris mano akimis čia privalomas, tad siūlau jį būtinai naudoti. Einame gaminti!

Ingredientai

    • sviestas: 2 šaukštų
    • lydytas sūrelis: 150 gramų
    • maltas muskatas: žiupsnelio
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • porai: 2
    • morkos: 2 (didelės)
    • švieži agurkai: 4
    • aitriosios paprikos: 1
    • išmirkytos perlinės kruopos: 1 saujos
    • vištienos sultinys: 2,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į vištienos sultinį suberkite perlines kruopas bei virkite maždaug 25 minutes, kol kruopos suminkštės.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą bei pakepinkite žiedais supjaustytus porų baltąsias dalis.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau porai suminkštės, dėkite mažais kubeliais supjaustytas morkas ir dar maišydamos pakepinkite maždaug 3 minutes.
  5. 4. Tada sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus, susmulkintą aitriąją papriką, pagardinkite pipirais ir muskatu. Patroškinkite kelias minutes bei sudėkite į puodą su kruopomis.
  6. 5. Įdėkite lydytą sūrelį bei maišydami pavirkite kelias minutes ant silpnos liepsnos.
  7. 6. Jeigu atrodo, kad trūksta skonio - pagardinkite druska.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Šviežių agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis, morkomis ir lydytu sūreliu
Perlinių kruopų sriuba su agurkais
(3)
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
(1)