Perlinių kruopų ir baravykų sriuba

2020-11-18 Autorius Kviečiu į virtuvę

Perlinių kruopų ir baravykų sriuba
Ar žinote posakį, kad sriubą yra įmanoma išvirti tiesiog iš kirvio koto? Aš jam visiškai pritarčiau, bet tiesą pasakius sriuba pavyks daug geriau, jeigu pasirinksite kokybiškus produktus. Jų nebūtinai turi būti daug, bet jų kokybė atsispindės ir sriubos skonyje. Gamindama šią sriubą pasirinkau nuostabius pipirus iš "Druskos namai" asortimento ir sriuba gavosi tarsi karališka.

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 3
    • baravykai: 5
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • daržovių sultinys: 2 litrų
    • krapai: pundelio
    • ilgieji pipirai: 1 (iš "Druskos namai" asortimento)
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per visą naktį.
  2. 2. Kitą dieną daržoves nulupkite. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Baravykus taip pat pasmulkinkite. Aš pati šaldytus baravykus, tai jie pas mane buvo jau supjaustyti iš anksto.
  5. 4. Tada puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus bei morkas. Pakepinkite, kol šie suminkštėja.
  6. 5. Tuomet sudėkite česnaką ir baravykus. Pakepinkite keletą minučių.
  7. 6. Suberkite bulves ir perlines kruopas. Užpilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Virkite sriubą maždaug 25 minutes.
  8. 7. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptu rasite: Perlinių kruopų sriubos.
Juka - kraujo sriuba
(15)
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)
Vietnamietiška sriuba PHO
(2)