Tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis

2024-11-06 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis
Tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis – tai puikus šiltas ir sotus patiekalas, idealus vėsesnėms dienoms, kai norisi sočiai pasisotinti ir sušilti. Bulvės ir morkos sriubai suteikia natūralų saldumą ir tirštumą, o pomidorų padažas ir aitri paprika prideda sodraus skonio ir šiek tiek pikantiškumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiauliena: galite naudoti jautieną ar vištieną, jei norite lengvesnės sriubos.
  • Pomidorų padažas: jei neturite pomidorų padažo, galite naudoti pomidorų pastą arba net smulkintus konservuotus pomidorus.
  • Aitriosios paprikos: jei nemėgstate aštraus maisto, galite jos atsisakyti arba pakeisti švelnia paprika.
  • Daržovių sultinys: puikiai tiks ir vištienos ar jautienos sultinys.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad mėsa būtų kuo minkštesnė, rinkitės riebią kiaulienos dalį, pavyzdžiui, mentę arba šoninę. Jei norite, kad sriuba būtų dar tirštesnė, galite įdėti daugiau bulvių arba net trupučio bulvių krakmolo, kurį ištirpinkite vandenyje ir įpilkite į sriubą likus 5 minutėms iki virimo pabaigos.

Kalorijos

  • Viso patiekalo kalorijos: apie 1800 kcal
  • Vienos porcijos kalorijos: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • kiauliena: 700 gramų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • morkos: 2
    • bulvės: 2 (didesnės)
    • kmynai: 0,5 šaukštelio
    • aitrioji paprika: 0,5 šaukštelio
    • džiovinti čiobreliai: 0,5 šaukštelio
    • daržovių sultinys: 2 litrų
    • druska: žiupsnelio
    • saldžiosios paprikos: 1
    • žalumynai
    • pomidorų padažas: kelių šaukštų (arba 1 šaukštas pomidorų pastos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinama į mažus kąsnio dydžio gabalėlius supjaustyta kiauliena, kol ji gražiai apskrunda ir įgauna auksinę spalvą.
  2. 2. Apkepusią kiaulieną sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  3. 3. Pridedame stambiais gabalėliais supjaustytas bulves, užpilame daržovių sultiniu ir paliekame virti, kol bulvės taps minkštos.
  4. 4. Kol verda bulvės su mėsa, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintas morkas, česnakus ir papriką, kol daržovės suminkštėja ir išryškėja jų skonis.
  5. 5. Įdedame kmynus, džiovintus čiobrelius, druską ir įmaišome pomidorų padažą, viską gerai išmaišome.
  6. 6. autą mišinį supilame į puodą su verdančia sriuba.
  7. 7. Jei reikia, įpilame papildomo sultinio arba vandens, kad sriuba būtų norimos tirštumo.
  8. 8. Dar paverdame apie 10 minučių, paragaujame ir, jei reikia, pridedame papildomų prieskonių.
  9. 9. Patiekdami sriubą, ant viršaus užberiame šviežių smulkintų žalumynų. Skanaus!
  10. 10. Santrauka: Ši tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis – puikus pasirinkimas sočiam ir šildančiam patiekalui. Joje gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, reikalingų sveikam organizmui. Galite naudoti įvairias ingredientų alternatyvas ir pritaikyti sriubą pagal savo skonį bei poreikius.
Tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Trinta geltonų paprikų sriuba
(4)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Trinta kreminė svogūnų sriuba
(3)