Kiaulienos sprandinės troškinys su džiovintomis slyvomis ir morkomis

2024-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos sprandinės troškinys su džiovintomis slyvomis ir morkomis
Kai vakarienei pradedi vyro klausinėti ko labiau norėtų - kiaulienos kepsnio su daržovėmis ar kokio lengvo troškinio su slyvomis ir daug padažo, lengva jam nebūna išsirinkti. Ir prie jo dvejonių tada prisijungiu ir aš. Atrodo ir to noriu, ir aną seniai jau begaminau. Vakar vakarienę laimėjo troškinys su džiovintomis slyvomis, gal dėl to, vėsokas oras, vėjuota, o namuose norėjosi kažko jaukaus bei šilto.

Tokį kiaulienos sprandinės troškinį gaminau jau ne vieną kartą, ir visada jo labai greitai nelieka, nes akimirksniu būna suvalgomas. Mėsa gaunasi minkšta ir be galo kvapni. O apie skaniai iškeptas bulves būtų galima daug išsiplėsti, bet tiesiog papasakosiu kaip jas gaminu kratu! :)

O taip pat neseniai dalinausi šiais labai patikusiais variantais:
- kiaulienos sprandinės troškinys su konservuotomis pupelėmis;
- kreminis kiaulienos faršo troškinys su grietinėle;
- kiaulienos kumpio troškinys su baltagūžiais kopūstais;

Nieko nebelaukiam ir einam prie recepto! :)

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 600 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelio
    • pomidorų pasta: 1 šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai
    • džiovintos slyvos: 150 gramų
    Bulvytėms:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • miltai: 2 šaukštų
    • druska: 1 šaukštelio
    • paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • malti pipirai: 0,5 šaukštelio
    • aliejus: skardos patepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulieną supjaustykite maždaug vieno kąsnio gabalėliais bei apkepinkite keptuvėje. Atidėkite į šoną.
  2. 2. Tuomet morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite bei toje pačioje keptuvėje kur kepė mėsa, apkepinkite, pabaigoje kepimo berkite susmulkintą česnaką.
  3. 3. Tada mėsą bei kepintas daržoves dedame į troškinimo indą, beriame raudonėlį, druską, pipirus, įdedame pomidorų pastos.
  4. 4. Įpilame vandens, kad vos vos apsemtų, uždengiame bei troškiname maždaug 40 minučių vis pamaišant.
  5. 5. Sudedame smulkintas slyvas bei dar patroškiname apie 20 minučių, kol suminkštės mėsa bei padažas pasidarys tirštesnis.
  6. 6. Bulvytėms: Bulves nuskutame, nuplauname bei nusausiname. Supjaustome į 6-8 skilteles.
  7. 7. Tuomet visus prieskonius suberiame į dubenėlį, kad susimaišytų bei supilame ant bulvių. Gerai pakratome, kad bulvės gerai apsiveltš su šiuo paruoštu mišiniu.
  8. 8. Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, patepame su aliejumi, sudedame bulves bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės iškeps.
  9. 9. Patiekiame ir skanaujame!

Ramas

Šiaip jautiena labiau tinka.
Atsakyti

Laima

Kam ant bulvių miltai?
Atsakyti
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)
Šaltiena greitpuodyje
(7)
Virta kiaulienos šoninė
(6)
Kiaulienos karka kazane - aluje
(6)