Keptuvėje keptas kiaulienos kepsnys su voveraičių ir grietinėlės padažu

2023-08-07 Autorius Kviečiu į virtuvę

Keptuvėje keptas kiaulienos kepsnys su voveraičių ir grietinėlės padažu
Karališki ir itin skanūs pietūs arba vakarienė. Šio kiaulienos kepsnio paslaptis tobulame voveraičių padaže su grietinėle. Tokios akimirkomis atrodo, kad pavydžiu pati sau, kad maistas toks skanus. Tikrai nenusivilsite pasirinkę gaminti šį patiekalą, aš jums tai pažadu. Visa šeima mane labai išgyrė. Būtinai kartosime dar ne vieną kartą. :)

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės pjausniai: 4
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šauktų
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • voveraitės: 2 saujų
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • kukurūzų miltai: šiek tiek
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • Sviestelio prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai 
    • svogūnų laiškai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos nugarinės pjausnius pabarstykite prieskoniais ir smulkintu česnaku.
  2. 2. Tada apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį, paskui į džiūvėsius.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol kepsnys gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
  5. 4. Voveraičių ir grietinėlės padažas: Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  6. 5. Sudėkite voveraites ir pakepinkite kelias minutes.
  7. 6. Suberkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol šis gražiai apskrunda.
  8. 7. Pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir kukurūzų miltais. Gerai išmaišykite.
  9. 8. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol padažas sutirštėja.
  10. 9. Pabarstykite susmulkintais žalumynais.
  11. 10. Patiekite su šviežiomis, virtomis bulvėmis, agurkais ir pomidorais. Skanaukite!
Aštrūs baklažanai su kiauliena
(1)
Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
(1)
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)