Įdarytas kiaulienos nugarinės kepsnys su slyvomis ir džiovintais pomidorais

2024-02-29 Autorius WorldRecipes.lt

Įdarytas kiaulienos nugarinės kepsnys su slyvomis ir džiovintais pomidorais
Ar mėgstate kepti pačius įvairiausius įdarytus kepsnius? Aš kartais tikrai mėgstu tokius kepsnius ir kepu ne tik per didžiąsias šventes, bet kai ir norisi palepinti savo šeimą su skania vakariene. Štai ir šiam mano patiekalui reikia visai nedaug ingredientų, o galutinis rezultatas labai geras. Toks slyvų įdaras su konservuotais saulėje džiovintais pomidorais yra nustebinęs ne vieną užsukusį svečią, kai jį pavaišindavau. Tikrai susilaukiau labai daug pagyrų. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs! Esu tikra, kad nustebsite iš pačios geriausios pusės. ;) 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės: 1 kilogramo
    • slyvų: 200 gramų
    • konservuotų saulėje džiovintų pomidorų: 100 gramų
    • sojų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolių: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinėje padarome tarsi "kišenę", įpilame į ją šaukštą sojos padažo.
  2. 2. Tuomet supjaustome šiaudeliais saulėje džiovintus pomidorus bei slyvas.
  3. Reklama
  4. 3. Slyvas ir pomidorus įdedame į paruoštą "kišenę". Smeigtukais ją "užsiūname". Dviem šaukštais sojos padažo suvilgome visą mėsą.
  5. 4. Tada į kepimo indą įdedame folijos lakštą, į jį įpilame šaukštą aliejaus, įdedame kepsnį bei užlankstome kraštus.
  6. 5. Kepame maždaug 60 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Po to praveriame foliją bei kepame dar maždaug 10 minučių, kol gražiai apskrus. Tuo pačiu paskutinėmis minutėms įdedame apkepti ir obuolius.
  8. 7. Galiausiai supjaustytą kepsnį patiekiame su bulvėmis, keptais obuoliais bei labai tinka spanguolių padažas. Skanaus!
Čičinsko kepsnys
(23)