Čičinsko kepsnys

2018-07-04 Autorius Taip norėjau

Čičinsko kepsnys
Čičinsko kepsnys - šis receptas siūlo puikų ir paprastą būdą pagaminti varškės ir faršo lazdelės su plonai iškočiotomis tešlos juostelėmis, kurios apgaubia prieskoniais pagardintą mėsos įdarą. Išminkyta tešla turėtų būti elastinga ir lengvai kočiojama. Mėsos lazdelės susukamos į tešlą ir verdamos įkaitintame aliejuje, kol tampa traškios ir gražiai apskrudusios. Tai sotus ir gardus užkandis ar pagrindinis patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras - iškepusius kepsnius perkelkite ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų riebalų perteklius. Jeigu perkelsite ant grotelių - ilgiau išsilaikys kepsnių traškumas. 
Šį patiekalą, kadangi tai yra sunkesnis maistas, rekomenduoju patiekti su gaiviomis šviežių daržovių salotomis ir lengvu padažu, pavyzdžiui jogurtiniu.

Ingredientai

    • Varškė: 200 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Bulvių košė: 250 g
    • Soda: mažiau, nei puse šaukštelio
    • Grietinė: 4 valg. š.
    • Miltai: ~350 g
    • Druska: pagal skonį
    • Faršas: paruoštas pagal skonį
    • Aliejus: virimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didesnį dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, sudėti grietinę su soda ir suberti miltus. Pagardinti druska ir viską gerai sumaišyti ir išminkyti kočiojamą tešlą (miltų, jeigu prireiks, dar šiek tiek įberti). Masė turi būti elastinga.
  2. 2. Išminkytą masę iškočioti, supjaustyti ilgomis maždaug 3 cm pločio juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Faršą paruošti pagal skonį. Pagardinti mėgstamais prieskoniais, smulkiai pjaustytais svogūnais, šviežiais česnakais, druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir suformuoti pailgas lazdeles.
  5. 4. Paruoštomis bulvių juostelėmis apsukti suformuotas faršo lazdeles. Bulvių juostelės, vyniojant, turi užlipti viena ant kitos, galų neužsandarinti.
  6. 5. Tuomet virti gerai įkaitintame aliejuje maždaug 15 min.
Čičinsko kepsniai
(35)