Gal čenakai su raugintais kopūstais ir nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio užsiėmimas, nes kepimas užtrunka maždaug valandą, bet jeigu turite šiuos indelius - būtinai panaudokite, patariu nenusivilsite. Man (kaip ir Beatai, kurios receptu pasinaudojau) tokie moliniai indeliai kepimui itin primena vaikystę, kai juose patiekalus gamindavo mano mama.
Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais yra prekiaujama. Tikrai galima sakyti, kad tokie indeliai - mūsų Lietuviškos virtuvės kulinarijos dalis. Iki dabar atsimenu tą čenakų skonį iš vaikystės - mano mama visko į juos pridėdavo, dėdavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. O tas kvapas bekepant... mmm... O kaip gardu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškindavo... Einame gaminti savųjų čenakų jau dabar! :)