Aluje troškinta šerniena

2019-08-06 Autorius WorldRecipes.lt

Aluje troškinta šerniena
Šernienos mūsų namuose būna ganėtinai retai, nors man ir patinka šita mėsa. Kai tik jos atsiranda, būtinai pasitelkiu šį receptą į pagalbą, nes soti ir laiminga būna visa šeima.

Ingredientai

    • šerniena: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 2
    • porai: 1
    • cukinijos: 0,5
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 indelio
    • alus: ~0,5 butelio
    • druska
    • pipirai
    • miltai
    • kiti mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepame aliejuje kartu su susmulkintu česnaku.
  2. 2. Į troškintuvą sudedame kepintą svogūną bei česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Šernieną supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir pakepame ant keptuvės, kol gražiai apskrus.
  5. 4. Mėsą sudedame į troškintuvą, suberiame supjaustytas morkas, porą, cukinijas, susmulkintus pomidorus, įpilame pomidorų sultis ir alų (alus turi apsemti mėsą ir daržoves).
  6. 5. Tada suberiame prieskonius, galite įmesti ir porą lauro lapelių.
  7. 6. Galiausiai dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 90 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau šernienos receptų rasite: Šernienos receptai.
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
(1)
Briedienos kepsnys
(6)
Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi
(1)