Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže

2023-10-21 Autorius WorldRecipes.lt

Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže
Tokius patiekalus tikrai itin mėgstu. Receptas adaptuotas pagal mano seniau pamėgtą receptą. Vienoje knygoje šiuos kukulius rekomenduoja gaminti iš maltos avienos, bet aš gaminu iš veršienos, kas irgi buvo ne mažiau skanu. Kadangi esu mėginusi gaminti iš abiejų mėsų, tai galiu drąsiai pasakyti, kad gaminkite su ta mėsa, kurią turite, nes svarbiausia čia padažas. :) 

Ingredientai

    • maltos veršienos: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 4 skiltelių
    • baklažanų: 1
    • konservuotų pomidorų: 1 stiklinės
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • marinuotų čili pipirų: 1
    • kiaušinių: 1
    • džiūvėsėlių: ketvirtadalio stiklinės
    • natūralus jogurto: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kalendros, kumino
    • raudonėlių, petražolių
    • augalinio aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, dėkite džiūvėsėlių, jogurto, įspauskite česnako.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais, kalendra ir kuminu.
  3. Reklama
  4. 3. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulaičius ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  5. 4. Virkite maždaug 10-15 minučių arba tol, kol pasiruošite padažą.
  6. 5. Sultinį dar naudosime padažui, tad jį pagardinkite lauro lapais, prieskoninėmis žolelėmis ar kuo tik jums skanu. :)
  7. 6. Baklažaną supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūną ir čili pipirą (aš sėklytes pašalinau).
  8. 7. Troškintuve ant aliejaus pakepinkite baklažanus, kol suminkštės.
  9. 8. Tuomet suberkite svogūnus ir čili pipirus.
  10. 9. Pakepkite ir supilkite susmulkintus pomidorus bei pastą. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir petražolėmis.
  11. 10. Įpilkite maždaug stiklinę mėsos sultinio ir sudėkite į padažą kukulius.
  12. 11. Troškinkite ant nedidelės kaitros maždaug 30-40 minučių.
  13. 12. Patiekite su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Skanaukite!
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis
(2)
Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
(1)
Mėsos konservai
(35)
Gruziniškas avienos šašlykas
(3)