Šį patiekalą iš dalies paruošite labai greitai, nes visą darbą už Jus atliks orkaitėje. Triušiena gaunasi itin sultinga, o dar daržovės šalia... Ir prabangiai vakarienei, ir didžiulei šventei pats tas.
1. Pirmiausia triušį gerai nusausinkite, supjaustykite dalimis, iš abiejų pusių pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
2. Tada į didelę kepimo skardą sudedame stambesniais gabaliukais supjaustytas morkas, čili paprikas, žiedais - svogūnus ir užpilame vištienos sultiniu.
Reklama
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Triušienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir nupurtome jo perteklių.
5. Apskrudiname iš abiejų pusių ir dedame į skardą ant daržovių.
6. Ant viršaus išdėliojame čiobrelio šakeles, užberiame rūkytos paprikos ir uždengiame folija.
7. Kepame 60 minučių 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
8. Po to nuimame foliją, išdėliojame česnako skilteles ir kepame dar maždaug pusvalandį. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau triušių receptų rasite: Triušių receptai.