Greitas maltos mėsos šnicelis su juoda duona ir džiūvėsėliais

2024-11-03 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Greitas maltos mėsos šnicelis su juoda duona ir džiūvėsėliais
Šis greitas maltos mėsos šnicelis su juoda duona ir džiūvėsėliais yra puikus sprendimas norint paruošti skanią ir sočią vakarienę. Tai paprastas, bet skanus patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – maltos mėsos faršas – suteikia šniceliui švelnią tekstūrą ir sultingumą. Juoda duona ir džiūvėsėliai praturtina patiekalą papildomu skoniu, suteikdami lengvą riešutų poskonį, kuris puikiai dera su mėsa. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nori paruošti greitą patiekalą šeimai ar draugams, nes šnicelis yra sotus ir lengvai derinamas su įvairiais garnyrais.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mėsa: Vietoje kiaulienos faršo galima naudoti jautienos faršą, kalakutienos faršą ar vištienos faršą. Taip pat galite eksperimentuoti su augaliniu faršu, pvz., sojos ar avinžirnių pagrindu, jei norite vegetariško varianto.
  • Juoda duona: Juodą duoną galite pakeisti balta ar net pilno grūdo duona, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti skonį ir tekstūrą. Džiūvėsėlius galima gaminti iš duonos, parudintos orkaitėje, kad suteiktų šniceliui papildomo traškumo.
  • Pienas: Jei netoleruojate pieno, galite jį pakeisti augaliniu gėrimu, pvz., migdolų ar sojos pienu.
  • Prieskoniai: Prie druskos ir pipirų galite pridėti šiek tiek rūkytos paprikos ar maltų kumino sėklų, kad patiekalui suteiktumėte dar įdomesnio skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Faršo paruošimas: Į faršą įdėjus duoną, jis tampa švelnesnis ir geriau laiko formą, todėl šniceliai nepraranda sultingumo kepimo metu.
  • Kepimas: Kepkite šnicelius vidutinio karštumo aliejuje, kad išorė būtų traški, o vidus išliktų sultingas. Įsitikinkite, kad keptuvė įkaitinta tolygiai, kad šniceliai nesudegtų.
  • Padažas: Baltas padažas iš sviesto ir grietinės suteikia šniceliui ypatingo švelnumo ir puikiai dera su burokėlių salotomis ar raugintais agurkais.

Kalorijos

  • Visas patiekalas: ~1200 kcal
  • 1 šnicelis: ~240 kcal

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų (arba kitos mėsos)
    • juoda duona: 2 riekių
    • malti džiūvėsėliai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 100 mililitrų
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nupjaustome duonos plutelę, o minkštimą susmulkiname bei užpilame pienu maždaug 5 minutėms.
  2. 2. Tada į faršą įmušame vieną kiaušinį, sudedame išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome, ir dar šiek tiek faršą gerai "išdaužome" (kelis kartus smarkiai metame į dubenį).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet iš paruošto faršo formuojame pailgus, ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius. Man pačiai iš tokio kiek faršo pavyko paruošti 5 šnicelius.
  5. 4. Po to kiekvieną šnicelį pamirkome kiaušinio plakinyje (įberiame žiupsnelį druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. 5. Paskui šnicelį rekomenduojame patiekti su baltu padažu: keptuvėje išlydome gabaliuką sviesto, įdedame šaukštelį miltų, kai pakepa, suberiame sutrupintą sultinio kubelį, supilame stiklinę pieno, išmaišome, įdedame truputį grietinės ir krapų.
  7. 6. Taip pat labai tiko burokėlių salotos, rauginti agurkėliai ir bulvių košė.


Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Zofija Drasutiene

Skanu super
Atsakyti

Aurelija

Paprasta pagaminti, bet tikrai labai skaniai gaunasi. Vyras sakė, kad seniai taip skaniai nepietavo. :)
Atsakyti
Greitas maltos mėsos šnicelis su juoda duona ir džiūvėsėliais

Laimutė

Ačiū už receptą. Nuotrauke labai gražu.
Atsakyti

Teresė

video įraše, nededa į faršą nei duonos, nei svogūno
Atsakyti

Faršas, druska, pipiras, kiaušinis! Gerai sumaišytus, suformavus, džiūvėsėliai ir iškepi. Kam tų duonų????
Atsakyti

Akvilė

aš irgi nesuprantu, kodėl reikia dėti juodos duonos, ką ji duoda
Atsakyti
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)
Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena
(1)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)