Baklažanų laiveliai su maltos mėsos įdaru

2023-09-11 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų laiveliai su maltos mėsos įdaru
Turiu pripažinti, kad su vyru labai mėgstame įdarytas paprikas, o štai dabar atradau nuostabų receptą ir įdarytiems baklažanams. Tokie įdaryti baklažanų laiveliai su maltos mėsos įdaru (aš renkuosi jautienos faršą) yra visai nesunkiai paruošiami, bet gaunasi tikrai labai skanūs. Drąsiai rekomenduoju Jums šį receptą. Esu tikra, kad nenusivilsite. Pravers, jei ieškote minčių ką naujo pagaminus iš faršo. 

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • maltos jautienos: 300 gramų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • alyvuogų aliejaus (kepimui)
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • baziliko
    • persilado

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną perpjaukite pusiau ir maždaug pusvalandį pamirkykite sūriame vandenyje.
  2. 2. Po to išskobkite minkštimą ir baklažanų puseles aptepkite aliejumi (iš tamsiosios pusės).
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių odelėmis į viršų.
  5. 4. Faršą pakepinkite keptuvėje kartu su susmulkintais svogūnais, morkomis, česnakais, baklažano išskobtu vidumi, pagardinkite prieskoniais ir pomidorų pasta (arba pomidorų padažu).
  6. 5. Dėkite įdaro su kaupu į baklažanų puseles ir dar kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių.
  7. 6. Pabaigoje, jeigu norisi, galite pabarstyti tarkuotu sūriu ir dar pakepti kol šiek tiek išsilydys.
  8. 7. Mes šį kartą valgėme su grietine, tikrai labai skanu. Pasilepinkite!
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
(14)
Čili troškinys ant laužo su faršu
(4)