Bulvių košės ir mėsos apkepas

2023-06-15 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvių košės ir mėsos apkepas
Kartais būna tokių dienų, kai šaldytuvas jau beveik tuščias, o į parduotuvę eiti visai nesinori. Tada tenka eksperimentuoti su tuo, ko dar yra ir padaryti pravalymo dieną, kad kuo mažiau maisto išmesti. Gi skrandis tai prašo duoklės. O šiam bulvių košės apkepui daug produktų tikrai nereikia - bulvių tikriausiai galima rasti pas daugelį, mėsos faršo gabaliukas gal atsiras kur nors šaldymo kameroje, dar vienas kitas ingredientas - ir skanius pietus jau galima pradėti gaminti. Tad tai ir darykime. Viso Jūsų dėmesio vertas receptas. :)

Ingredientai

    • bulvės: 9-10 (vid. dydžio)
    • faršas: 200 gramų
    • morkos: 1
    • porai: trečdalio
    • sūris: gabaliuko (~50 gramų)
    • grietinėlė: 100 mililitrų (galima keisti pienu arba grietine)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite bei sugrūskite į košę. Galite grūsdamos įdėti gabaliuką sviesto, bet čia jau pagal savo skonį.
  2. 2. Tuomet faršą, sutarkuotas morkas bei porą apkepkite, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Į kepimo indą dėkite sluoksnį bulvių košės, po to faršą bei daržoves, o ant viršaus vėl bulvių košę (išvis 3 sluoksniai).
  5. 4. Užpilkite grietinėlės bei užberkite sutarkuoto sūrio.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Skanaukite!
  7. iškeptas bulvių košės ir mėsos apkepas
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau bulvių košių receptų rasite: Bulvių košių receptai.
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
(4)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
(3)