Universalus marinatas mėsai su sezamais ir garstyčiomis

2024-01-08 Autorius WorldRecipes.lt

Universalus marinatas mėsai su sezamais ir garstyčiomis
Visai netikėtai internete beklaidžiodama radau anglišką receptą, kuris itin suintrigavo - neva taip pamarinuota mėsa, supjaustyta juostelėmis iškeps per maždaug 5 minutes, ir gausis itin minkšta, sultinga bei gardi. Na, gal vištiena ir iškeptų, aš gaminau iš jautienos ir troškinau ilgiau. Ir galiu patikinti, kad šis marinatas jautienai tiko be galo. :) Būtinai ateityje išmėginsiu šį receptą ir su kitokia mėsa, ypatingai manau jis tiks paukštienai. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • garstyčių: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių: 1
    • krakmolo: 0,5 valgomojo šaukšto
    • augalinio aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • penkių pipirų mišinio: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sezamo sėklų: 2 arbatinių šaukštelių
    • mėsos filė: 500 gramų
    • mėgstamo daržovių garnyrui: pagal skonį (paprikos, cukinijos, baklažanai, pomidorai ar panašiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasirinktą mėsą supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Tada iš nurodytų ingredientų sumaišykite marinatą (išskyrus sezamo sėklomis) ir užmerkite mėsą visai nakčiai. Jeigu norisi, galima papildomai įdėti savo mėgstamų prieskonių.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje ir kepdami barstykite sezamo sėklomis.
  5. 4. Vištiena iškeps per maždaug 5 minutes (jautieną kaip jau paminėjau - kepiau ilgiau).
  6. 5. Garnyrui itin tinka keptos daržovės - supjaustykite papriką, baklažaną, cukiniją plonais šiaudeliais ir greitai apkepkite karštame aliejuje (jei namie turite wok keptuvę - būtų išvis nuostabu).
  7. 6. Pačioje pabaigoje sudėkite supjaustytus pomidorus (kad nesukeptų į košę). Pagardinkite druska, pipirais - ir patiekite kartu su kepta mėsa. Skanaukite!
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Orkaitėje kepta ėriena
(2)