Orkaitėje kepti mėsos kukuliai su baltu pieno padažu

2024-01-31 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti mėsos kukuliai su baltu pieno padažu
Toliau tęsiu savo eksperimentu su mėsos kukuliais, o tiksliau su jų padažais. Ir labiausiai patikusiais dalinuosi su Jumis visais. Šį kartą baltas pieno padažas, kurį paruošti nesunku ir kuris tikrai be galo tinka prie kiaulienos faršo kukulių. Vienas geresnių atradimų šiemet. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu visiškai tikra, kad toks padažiukas nenuvils!

Beje, jau esu rodžiusi šiuos savo šeimos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;
- mėsos kukuliai su batonu, medaus ir garstyčių padaže;

Imamės gamybos!

Ingredientai

    • kiaulienos faršo: 800 gramų
    • česnako: 2 skiltelių
    • kiaušinių: 2
    • maltų džiūvėsėlių: 1 stiklinės
    • pieno: 100 mililitrų
    • kvapiųjų pipirų
    • maltų juodųjų pipirų
    • druskos
    • bruknių uogienės: 4 šaukštų
    Baltam padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, tuomet sumaišome visus produktus kukuliams tarpusavyje.
  2. 2. Nulipdome iš faršo nedidelius kukulius, sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada padažui pakaitiname sviestą keptuvėje, suberiame miltus, maišydamos maždaug 2-3 minutes pakepame (miltai neturi paruduoti).
  5. 4. Po truputį supilame pieną, po to - pašildytą sultinį.
  6. 5. Įberiame druskos bei kaitiname, kol padažas sutirštės (turėtų gautis maždaug grietinės konsistencijos).
  7. 6. Sudedame iškepusius mėsos kukulius į indą, apliejame padažu.
  8. 7. Išmaišome bei patiekiame su bruknių uogiene arba pasigamintomis salotomis.
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Naminiai mėsainiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
(2)
Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže
(1)