Toliau tęsiu savo eksperimentu su mėsos kukuliais, o tiksliau su jų padažais. Ir labiausiai patikusiais dalinuosi su Jumis visais. Šį kartą baltas pieno padažas, kurį paruošti nesunku ir kuris tikrai be galo tinka prie kiaulienos faršo kukulių. Vienas geresnių atradimų šiemet. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu visiškai tikra, kad toks padažiukas nenuvils!
1. Iš pradžių česnaką susmulkiname, tuomet sumaišome visus produktus kukuliams tarpusavyje.
2. Nulipdome iš faršo nedidelius kukulius, sudedame į kepimo indą, uždengiame su folija bei kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
Reklama
3. Tada padažui pakaitiname sviestą keptuvėje, suberiame miltus, maišydamos maždaug 2-3 minutes pakepame (miltai neturi paruduoti).
4. Po truputį supilame pieną, po to - pašildytą sultinį.
5. Įberiame druskos bei kaitiname, kol padažas sutirštės (turėtų gautis maždaug grietinės konsistencijos).
6. Sudedame iškepusius mėsos kukulius į indą, apliejame padažu.
7. Išmaišome bei patiekiame su bruknių uogiene arba pasigamintomis salotomis.