Troškinta triušiena arba vištiena grietinėlėje su daržovėmis ir ryžiais

2019-09-18 Autorius Oditėlės blogas

Troškinta triušiena arba vištiena grietinėlėje su daržovėmis ir ryžiais
Kai tik pablogėja orai, man iškart norisi gaminti įvairius troškinius. Labiausiai mėgstu tokius, kuriuos galima paruošti greitai ir valgyti labai skaniai!

Iki šiol šį patiekalą visada gamindavau su vištienos krūtinėle, bet šį kartą šaldytuve turėjau triušienos ir pamėginau pagaminti su šia mėsa. Galiu pasakyti, kad pavyko tiesiog nuostabiai. Triušiena yra labai lengva mėsa ir itin lengvai virškinasi. Jūs galite rinktis tą mėsą, kurią labiau mėgstate, bet labai rekomenduoju bent kartą išmėginti gamybą su triušiena.

Ingredientai

    • triušienos kumpelių mėsa: 200 gramų (arba vištienos krūtinėlė)
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • morkos: 1
    • čili paprikos: 1
    • šaldyti žirneliai: poros saujų
    • maltas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • grietinėlė: 200 gramų
    • ryžiai: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Po to nupilame vandenį ir atidedame į šoną.
  3. Reklama
  4. 3. Triušieną bei papriką supjaustome plonais griežinėliais, morką - šiaudeliais ir pasmulkiname čili papriką.
  5. 4. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. 5. Sudedame triušieną ir kepame keletą minučių, kol nugaruos susidaręs skystis.
  7. 6. Tada dedame papriką, morką ir čili pipirą, suberiame česnaką, kuminą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir pakepame maždaug 60 sekundžių.
  8. 7. Paskui supilame grietinėlę ir patroškiname dar keletą minučių.
  9. 8. Galiausiai patiekiame su išvirtais ryžiais ir lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.
Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
(6)
Keptas paršelis orkaitėje
(7)
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše
(1)