Mėsos kukuliai su džiūvėsėliais ir ruduoju padažu

2024-02-06 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos kukuliai su džiūvėsėliais ir ruduoju padažu
Ar mėgstate gaminti įvairiausius mėsos kukulius? Aš tai tikrai mėgstu. Ir labai mėgstu juos gardinti pačiais įvairiausiais padažais. Šį kartą parodysiu rudą padažą, kuris itin tinka prie mėsos.

Tokius kukulius aš įprastai iš kiaulienos faršo, bet puikiai tinka ir maišytas jautienos-kiaulienos faršas.

Beje, jau esu rodžiusi šiuos savo šeimos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;
- mėsos kukuliai medaus ir garstyčių padaže;

Imamės gamybos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • džiūvėsėliai: 80 mililitrų
    • grietinėlė: 160 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • sviestas
    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudotas 5 pipirų mišinys)
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
     Padažui:
    • sviestas: 1 šaukšto
    • miltai: 1,5 šaukšto
    • skystis, likęs po kukulių kepimo: 300 mililitrų
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiūvėsėlius sumaišykite su grietinėle bei palikite maždaug 5 minutėms, kad išbrinktų.
  2. 2. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais bei apkepkite keptuvėje su sviestu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pravėsusius svogūnus sumaišykite su išbrinkusiais džiūvėsiais, kiaulienos faršu bei kiaušiniu. Masę pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliais ir gerai išminkykite.
  5. 4. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius mėsos kukuliukus bei iškepkite keptuvėje ant sviesto.
  6. 5. Tada kukuliukus sudėkite į molinį puodą bei pašaukite į šiltą orkaitę, kad neatvėstų, kol gaminsite padažą.
  7. 6. Į skystį, likusį keptuvėje po kukuliukų kepimo, įpilkite šlakelį verdančio vandens bei viską šiek tiek pakaitinkite.
  8. 7. Po to puode ištirpinkite šaukštą sviesto bei pakaitinkite, kol paruduos.
  9. 8. Įmaišykite miltus bei pakepkite, kol jie taip pat paruduos.
  10. 9. Keptuvėje esantį skystį perkoškite bei nuolatos maišydami šluotele supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska bei pipirais.
  11. 10. Padažą supilkite ant šiltų kukuliukų.
  12. 11. Labai gardu patiekti su bulvių koše. Mėgaukitės!
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Čičinsko kepsniai
(34)
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)